kapat
28.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Bahçeli ikna edilemedi


ANAP lideri Mesut Yılmaz "istifa konulu" liderler zirvesinde Devlet Bahçeli'yi ısrarından vazgeçiremeyince, Ersümer'i arayarak "İstifanı açıkla Cumhur" dedi
Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, Beyaz Enerji operasyonu sonucunda hazırlanan iddianamenin değerlendirdiği zirve toplantısında MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi ikna edemedi ve Enerji Bakanlığı'ndaki makamında haber bekleyen Cumhur Ersümer'e telefon ederek, "İstifanı açıkla Cumhur" dedi. Önceki gün ANAP'lı kurmayların değerlendirmesi ve Başbakan Bülent Ecevit'e bilgi vermesinin ardından MHP Lideri Bahçeli'nin dün İstanbul'dan Ankara'ya dönüşüyle iddianame bu kez liderler zirvesinde masaya yatırıldı.

BAHÇELİ ISRARLI
Başbakan Bülent Ecevit saat 10.00'da Başbakanlık'taki makamına geldi. Aynı saatlerde Bahçeli de İstanbul'dan Ankara Esenboğa Havalimanı'na geldi. ANAP Lideri Mesut Yılmaz da konutundan makamına geçti. Liderler Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan'ın da katılımıyla saat 10.55'te Başbakan Bülent Ecevit'in odasında toplandı. Ecevit önce iddianame, Ersümer'in savunmasını içeren ve önceki gün kendisine verdiği dosya ile ilgili bilgi verdikten sonra Bahçeli'ye konuyla ilgili ne düşündüğünü sordu. Devlet Bakanı Faruk Bal'dan iddianame hakkında bilgi almış olan Bahçeli de, hukukçu arkadaşlarıyla birlikte iddianameyi incelediklerini ve kamuoyunda da oluşan ortak görüş çerçevesinde Ersümer'in istifasının daha doğru olacağını düşündüğünü ifade etti. Yılmaz da söz alarak iddianamede yer alan suçlamaların görüşleri belli bilirkişilerce yöneltildiğini, çelişkilerle dolu olduğunu ve hükümetten fire vermelerinin muhalefetin işine yarayacağını anlattı.

TELEFONLA TEBLİĞ
Yılmaz, koalisyonun da bu nedenle olumsuz etkileneceğini ifade ederken, izin isteyip odasındaki çantasından Ersümer'in Bahçeli için hazırladığı ve iddianamedeki suçlamalarla ilgili savunmalarının yer aldığı dosyayı alıp getirdi ve Bahçeli'ye verdi. Bahçeli ise kritik bir dönemden geçerken hükümeti sendeletmeden sorunun aşılmasının yolunun Ersümer'in istifasından geçeceğini bildirdi. Bunun üzerine Yılmaz toplantıdan ayrılarak kendi odasına geçti ve Enerji Bakanlığı'nda Devlet Bakanı Rüştü Kazım Yücelen ile birlikte bekleyen Ersümer'i telefonla aradı. Yılmaz, "Bir basın toplantısı düzenleyip istifanı açıkla Cumhur. Basın toplantısında iddialarla ilgili açıklamalarını da yap kamuoyuna. İstifa dilekçeni Başbakan'a ilettim" dedi.

Bunun üzerine Ersümer liderlere de sunduğu dosya ile birlikte hazırladığı metinle TBMM'de istifasını açıkladı.

 
Türkiye bu krizden ne zaman çıkar?

3 Ay
6 Ay
12 Ay
1 Seneden fazla

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır