kapat
28.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Karakol mu, tarla mı?


Samsun'da Gübre Sanayi A.Ş (Azot) ve Bakır İşletmesi'nden çıkan gazların çevrede bulunan lahana tarlalarına zarar verdiğini öne sürerek, hazırladıkları sahte tapu belgeleriyle 1.5 trilyonluk tazminat vurgunu yapan çetenin 17 elemanı yakalandı.
Çetenin jandarma karakolunu bile tarla göstererek, tazminat kazandığı ve aleyhine dava açtığı kurumun avukatlarını da para karşılığı satın aldığı ortaya çıktı.

Lahana adı verilen operasyonda yakalanlar arasında, ANAP Tekkeköy ilçe Başkanı Hasan Sehmen, Samsun Toptancı HAli Müdürü Sefer Uyanık, Karadeniz Bakır İşletmesi ve Azot Sanayi avukatları ve Samsun Tapu Kadastro İl Müdürlüğü'nde görevli iki fen memuru da bulunuyor.

BU KADARINA PES
Tazminat çetesi, her noktasını ayrıntılarıyla düşündüğü vurgunda Tekkeköy Jandarma İlçe Komutanlığı ve lojmanlarının bulunduğu 2200 metrekarelik alanı da lahana tarlası olarak gösterdi. İhbar üzerine yapılan araştırmada 2 yıl içinde açılan toplam 116 davadan 115'inin kurumlar aleyhine sonuçlandığı ve davalara konu olan yüzlerce dönüm arazinin DSİ, Maliye ve Hazine'nin tapulu malları olduğu ortaya çıktı. Bazı ekili alanların üzerinde ise binaların olduğu tespit edilince, toplam 1,5 trilyon liralık vurgun aydınlandı. Yapılan araştırmada, 10 üretici hiç lahana üretmediğini söyledi. 7 tarlada lahanaya rastlanmadı, yerinde bina olduğu tespit edildi. 2124 metrakare DSİ'nin, 3100 metrakare belediyenin, 4800 metrekare Maliye'nin, 2470 ve 2624 metrekare iki tarla Hazine'nin çıktı.

Ünsal ERGEL - Yener CABBAR, İsmail AKDUMAN

 
Türkiye bu krizden ne zaman çıkar?

3 Ay
6 Ay
12 Ay
1 Seneden fazla

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır