kapat
28.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Görgüsüzlere dayanamıyorum


Sonradan zengin olanların görgüsüzlüklerine tahammül edemediğini söyleyen Sevgi Gönül, devlet büyüklerine de seslendi: Vergilerimizi çarçur etmeyin
Sanatçı Hülya Avşar'dan sonra Koç Holding Yönetim Kurulu üyesi Sevgi Gönül de SABAH'a içini döktü. 5.1 trilyon kazancına 2.3 trilyon lira vergi vererek 2000 yılının vergi rekortmeni olan iş kadını Sevgi Gönül, "Verdiğimiz vergiler çarçur edilmesin, doğru yerlerde kullanılsın" dedi.

Yaşadığımız bu ekonomik krizde çok hesaplı davrandığını söyleyen Gönül, "Evde bütün ışıkları yakmam. Sonradan görme zenginlerin, gösteriş uğruna gereksiz para harcamaları bence çok aptalca" diye konuştu.

İşte Sevgi Gönül'ün çarpıcı açıklamaları...

KRİZDEN DERS ALMALIYIZ
* Rahmetli babamın söylediği "Memleketim varsa bende varım" sözü büyüktür. Türkiye'de yaşıyorsak, burada kazanıyorsak, ülkemize borcumuzu ödemek mecburiyetindeyiz. Herkes vergisini vermek zorundadır.

* Ancak, büyüklerimiz bu vergileri güzel kullansın. Ülkeyi yönetenlere söylüyorum, vergilerimizi çarçur etmesinler, iyi kullansınlar. Bu vergiler bazılarının cebine değil, ülkemizin geleceği için kullanılsın, yatırımlar yapılsın.

* Ekonomik krizden hepimiz etkilendik. Ama bundan da ders almalıyız.

* Babam evde fazla ampulleri söndürürdü. Bu bize de geçti. Evde gereksiz yanan ampulleri söndürüyorum. Har vurup harman savurmuyorum.

* Herkes iyi bir hayat yaşamak ister ama fazlası anlamsızdır. İnsanlar ne kadar mütevazı olurlarsa daha iyidir.

* Gösteriş yapmak ve hava atmak için haracanan paralar bence çok aptalca bir şey. Dünyanın hiçbir yerinde emeğiyle kazanarak zengin olan hakiki insanlar gösterişe sapmazlar. Havadan kazananlar ve sonradan zengin olanlar görgüsüzlük yapıyor.

Müze heyecanı
Afrodisias Antik Kenti'ne yeni müze kazandırmak için yoğun çaba harcayan Sevgi Gönül 1987 yılında Geyre Vakfı'nı kurdu. Antik kenti kurtarmak için önceki gece Çırağan Sarayı'nda görkemli bir defile düzenlendi. Projesi için heyecanlı olan Geyre Vakfı Başkanı Sevgi Gönül, çalışmalarını şöyle anlattı:

"Heyecanla yola çıktık, inşallah hedefimize ulaşırız. Vural Gökçaylı'nın defilesi ikinci etkinliğimiz oldu. Afrodisias'ı kurtarmak için böyle güzel defileler ve konserler yapmaya devam edeceğiz. Müze için 600 bin dolar bağışta bulundum. Desteğim sürecek ve bu 1 milyon doları bulacak."

Olay TAN

 
Türkiye bu krizden ne zaman çıkar?

3 Ay
6 Ay
12 Ay
1 Seneden fazla

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır