kapat
28.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Finansbank

 

İlk çeyreğin tadı yok


Turkcell ilk üç ayda 158.8 trilyon lira ile rekor zarar açıklarken, enerji şirketleri kârlılıklarını korudu
Ekonomik kriz ve devalüasyonun şirketlerde yarattığı tahribat bilançolarda kendini gösteriyor. Halka açık şirketlerin İMKB'ye gönderdikleri üç aylık bilançolar beklenildiği gibi pek parlak çıkmazken 2000 yılının ikinci yarısında borsada işlem görmeye başlayan Turkcell'in rekor zararı dikkat çekti.

Geçen yıl ilk çeyrekte 21.1 trilyon lira zarar açıklayan şirketin bu yıl aynı dönemde zararı 158.7 trilyon liraya ulaştı. Turkcell'den yapılan açıklamada sadece kur farkı nedeniyle 74.5 milyon dolar zarar edildiği bildirildi. Tüketicilerin satın alma gücündeki azalması nedeniyle abone başına gelirin yüzde 10 azaldığını da kaydeden Turkcell Genel Müdürü Cüneyt Türktan, şirketin bu dönemi "esnek ve duyarlı" politikalarla geçirdiğini söyledi.

2000 yılında da oldukça zor bir dönem geçiren Raks Elektronik için de bu yılın ilk çeyreği parlak değildi. İlk üç ayda 36 trilyon lira zarar açıklayan şirketin geçen yıl aynı dönemde zararı 6 trilyon lira civarındaydı.

İlk üç aylık bilanço rakamları arasında enerji şirketlerinin kârlılıklarını koruduğu görülüyor. 2001'in ilk çeyreğinde Ayen Enerji 20.4 trilyon lira, Zorlu Enerji 11.2 trilyon lira, Park Elektrik 1.5 trilyon lira, Aksu Enerji 1.1 trilyon lira net kâr bildirdi.

 
Türkiye bu krizden ne zaman çıkar?

3 Ay
6 Ay
12 Ay
1 Seneden fazla

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır