kapat
28.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Finansbank

 

Köhler: Türkiye bu programla söz veriyor


IMF Başkanı, "Program siyasilerin kamu bankalarından ellerini çekeceğine dair güvenceler içeriyor" dedi
IMF Başkanı Horst Köhler, Türkiye'nin ekonomik programının yolsuzluklarla mücadeleyi ve ekonominin siyasetten ayrılmasını amaçladığını belirterek, "Program uyarınca artık partilerin devlet bankalarını kontrol etme olanağı ortadan kalkmak durumunda" dedi.

PARA GELECEK
Köhler, programın aynı zamanda yolsuzlukla mücadeleyi amaçladığını belirterek, "Programda yolsuzluğun önlemesi için açık hükümler var. Ekonominin siyasetten ayrılması öngörülüyor" diye konuştu.

Köhler dün düzenlediği basın toplantısında IMF ve Dünya Bankası'nın yeni program için Türkiye'ye 10 milyar dolar sağlayacağını da resmen açıkladı. IMF, Dünya Bankası ve G-7 ülkelerinin bu desteğin tam arkasında olduğuna dikkati çeken Köhler, "Çünkü bu program güçlü ve çok olumlu ayrıntılar içeriyor" dedi. IMF Başkanı, programın başarıya ulaşma şansıyla ilgili olarak, "bunun mutlak garantisi yok, ancak başarı ihtimali çok yüksek. Çünkü Türkler acılı bir süreç geçirdikten sonra gerçeği gördüler. Liranın da dalgalanmaya bırakılması ve bu programla Türkiye'nin krizden çıkma ve yeniden büyümeye geçme durumu ortaya çıktı" dedi.

Köhler, programın ayrıntılarının görüşülmekte olduğunu anlattı. Köhler, "Türkiye için hızlı davranmak zorundaydık. Müzakerelerin uzaması, sorunu çok daha ağırlaştırırdı. Bu programın başarıya ulaşmasıyla IMF'nin, konumunun da yükseleceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

 
Türkiye bu krizden ne zaman çıkar?

3 Ay
6 Ay
12 Ay
1 Seneden fazla

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır