kapat
28.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Safari avına yasak geldi


Botswana'da aslan sayısı azalınca, vahşi hayvan avına yasak getirildi. Bu karar safari meraklısı baba Bush'u da kızdırdı

BABA BUSH KARARI KINADI
Afrika ülkelerinden Botswana'da hükümetin geçtiğimiz şubat ayında safariyi yasaklaması, bu ülkeye sırf safari için gelen zengin Amerikalı, Avrupalı ve Japon turistleri harekete geçirdi. Aralarında Amerika eski başkanlarından George Bush, eski yardımcısı Dan Quayle ve Körfez Savaşı generallerinden Norman Schwarzkopf'un da bulunduğu Uluslararası Safari Kulubü üyeleri, Botswana Hükümetine kararı kınayan bir mektup yolladı. Dünya üzerinde 33 bin üyesi bulunan kulübün üyeleri yazdıkları mektupta, safari turizminin ülkeye yılda 6 milyon dolarlık bir turizm geliri sağladığını ve bunun gözardı edilmemesi gerektiğini belirtti.

TUR OPERATÖRLERİ ÜZÜLDÜ
Geçtiğimiz şubat ayına kadar, ülkeye safari için gelen ve kişi başına 30 bin dolara yakın para harcayan turistlerin yılda 50 aslan öldürmesine izin veren hükümet, ülkedeki aslan sayısının son 10 yılda yüzde 70 oranında düşmesi üzerine tüm vahşi hayvanların avlanmasını yasakladı. Hükümetin bu kararı ise safari turizminden milyon dolarlar kazanan tur operatörleriyle, hayvan hakları derneklerini karşı karşıya getirdi. İnsanların Botswana'ya sırf avcılık egolarını tatmin için geldiğini söyleyen hayvanseverler, avcıların tek hedefinin vurdukları hayvanların postlarını duvarlarına asarak hava atmak olduğunu savunuyor.

 
Türkiye bu krizden ne zaman çıkar?

3 Ay
6 Ay
12 Ay
1 Seneden fazla

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır