kapat
22.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Hayvanlıkta sınır tanımayan erkekler


Nasıl bir beyin yapıları var acaba bu adamların? "Bu verir, bu vermez, bu parasıyla" diye ayrım yapan? Kriterleri ne?
Başlığın kendisi bile ağız sulandırıyor. Kimbilir nasıl bir enfeslikte erkek düşmanı bir yazı çıkacak diyorsunuz. Evet. Bildiniz. Tastamam öyle olacak.

Gayet hanımefendi bir arkadaşımın felaket bir huyu vardır: Ortalama her altı ayda bir ev değiştirir. Aslında huy demek yanlış olur çünkü sonuncu taşınma hariç geri kalan 14 taşınmanın hiçbirisini kendi isteği ile yapmadı. İstanbul'da ne kadar üç kağıtçı evsahibi varsa buna denk geldi, o da habire evlerden çıkartıldı durdu. Her neyse sonunda Cihangir'de bir ev tuttu ve burada nispeten daha uzun oturabileceğine kanaat getirdi. Bunun üzerine evini boyatmaya karar verdi. Cihangir'de dükkanı olan Ömer Usta'yı tuttu. Ömer Usta alet edevatıyla eve girdi ve bir daha çıkmak bilmedi. Günler geceleri kovalıyor, bu adam duvarları kazımayı daha bitiremiyor. Güya daha üstüne alçı çekecek, onun üzerine boya sürecek sonra pencereler, sonra parkeler... Ama hayır. Gidiyoruz geliyoruz ev aynı. Sonunda arkadaşım Ömer Usta'ya çıkışıyor. "Bak ben üç günlüğüne bir iş gezisine gidiyorum, geldiğim zaman her şey bitmiş olsun." Ömer Usta "İyi" diyor, "yola çıkıyorsun, gel bir öpeyim seni" diyor ve arkadaşıma bir hamle yapıyor. Kız duymazlıktan gelip iki adım geri gidiyor. Ömer Usta buna hiç aldırış etmeden büyük bir pişkinlikle "Bu işler bitsin, seninle yatacağız" diyor. Arkadaşım "ne diyorsun sen" derken o yine pişkinler kralı olarak ekliyor: "Merak etme canım, parasıyla!"

Hakikaten bunu diyor. Arkadaşımı bir profesyonel sanıyor! En ufak bir şüphesi yok. Neye dayanarak? Hiçbir şeye. Topu topu bir hafta içinde toplam yarım saat gördüğü bir kadının mesleği konusunda hiçbir şüphesi yok. Evet hoş bir kızdır ama hafif meşrep en ufak bir tarafı da yoktur. Üstelik üşüdüğü için sürekli kapalı tıkılı giyinen de biridir. Makyaj bile yapmaz. Evde kitap kolileri dışında tek bir eşya yok. Tek bir arkadaşını da görmüş değil. O zaman????

PANO KOYALIM BARİ!
Nasıl bir beyin yapıları var acaba bu adamların? "Bu verir, bu vermez, bu parasıyla" diye ayrım yapan? Kafaları başka bir halta çalışmadığı için esasen bu işin uzmanı olmuş olmaları gerek. Evet ama kriterleri ne? Bu kadar yanılabildiklerine göre pek sağlam kriterler de değil. Olsun ben yine de o sağlam olmayan kriterleri merak ediyorum.

Mesela bu Ömer denen... Hayvan! Evet hayvan, acaba "Bol miktarda kitabı olan bütün karılar bu işi yapar" diye bir

yerden mi duydu? "Entel telekız da böyle oluyormuş demek" mi dedi kendi kendine kitapları görünce? "Duvarları gösterirken benden iki adım uzakta durdu, demek o biçim" mi dedi? "Ba ba ba nasıl da pazarlık yapıyor! İşi biliyor" mu diyor?

Ya bi dur! "Ne iş yaparsın abla" diye ağız ara önce hayvan! Bu ne cüret! Bu ne rahatlık! Git ayan beyan bu işi yapan kızcağızlara. Onlar da kazansın, sen de kimsenin sinirlerini bozma...

Bunun sonu nereye varacak cidden? Boynumuzda pano mu taşıyacağız? "Mesleğim şudur, başka şeyler teklif etmeyiniz, ayıp olur, döverim vs vs"... İki dakka rahat vermeyecek misiniz? Sürekli adam mı dövecez biz?

MUTLU TÖNBEKİCİ

mtonbek@usa.net

 
Gündemi en çok nereden takip ediyorsunuz?

İnternet Haber Portalları
Günlük Gazete
Televizyon
Radyo

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır