kapat
23.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Mahkuma kötü muameleye son


Ceza infaz kurumları ve tutukevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlülere kötü muamele ve günlük yaşamla ilgili yargıya başvurarak şikayet hakkı tanıyan yasa değişikliği TBMM Başkanlığı'na sunuldu.
AB'ye uyum amacıyla hazırlanan tasarı, tutuklu ve hükümlülere ceza infaz kurumlarına kabul edilmeleri, yerleştirilmeleri, barındırılmaları, sağlıklarının korunması, dışarıyla ilişkileri, çalıştırılmaları, cezaların infazı, müşahedeye tabi tutulmaları, açık cezaevine ayrılmaları, disiplin tedbirleri ve cezaları, izin, sevk, nakil gibi kurum idaresince yapılan işlemler veya bunlarla ilgili faaliyetlere karşı infaz hakimliğine şikayet yoluyla başvuruda olanağı tanınıyor.

İNFAZ HAKİMLİĞİ KURULUYOR
Sözlü ve yazılı şikayette bulunabilecek olan hükümlülerin olayın yaşandığı günden itibaren 30 günde müracaat etmeleri gerekiyor. Şikayetler savcılıklar ve tutukevi müdürlükleri aracılığıyla yapılabilecek. Hükümlülerin yerine eşleri, avukatları da başvuruda bulunabilecek.

Bu amaçla cezaevi bulunan bölgelerdeki asliye ceza mahkemeleri bünyesinde infaz hakimlikleri kurulacak. Şikayet yerinde bulunursa yapılan işlemin iptali, ertelenmesi ya da durdurulmasına karar verilecek.

Fatih ATİK

 
Gündemi en çok nereden takip ediyorsunuz?

İnternet Haber Portalları
Günlük Gazete
Televizyon
Radyo

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır