kapat
23.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

23 Nisan mesajları:Ekonomik kriz ulusal egemenlikle aşılır


AHMET NECDET SEZER:
Tarİhİmİzde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan 1920, varlığına kastedilen yüce Türk Ulusu'nun uyanışını, esaret zincirlerini kırarak, kendi yazgısına el koyduğu günü simgelemektedir. Egemenliğin kayıtsız, koşulsuz ulusa ait olduğu bu yeni yönetim biçimi, Türkiye Cumhuriyeti'ne yurttaşlık bağı ile bağlı olan herkese birey olma olanağı sağlamış ve bunun sorumluluğunu da yüklemiştir. Ülkemizin yaşadığı sorunların çözüm yerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi olduğuna ve tüm sorunların Meclis'te çözümleneceğine inanıyorum.

ÖMER İZGİ
Ulusun egemenliğinin kayıtsız koşulsuz tek sahibi olduğu düşüncesi, insanımızın içine öyle bir kök saldı ki, Meclis, büyük zorluklar ve olanaksızlıklar içinde kurulduğu halde, halkın büyük sevgi ve desteğini hemen kazandı. O artık halkın parlamentosuydu... Kendi öz temsilciniz olan Meclisinize güveniniz. Bütün zorluklarımızı Meclisimiz sizlerden aldığı güçle aşacaktır.

BÜLENT ECEVİT
BİrlİĞİne en zor koşullar altında bile sahip çıkmış olması, ulusumuzun, her türlü sorunun üstesinden gelmesinin en büyük güvencesidir. Son günlerde yaşamakta olduğumuz ekonomik sorunlarımızı da bu sayede en kısa zamanda çözebileceğimize yürekten inanıyorum. Bu güzel bayramda eşsiz önder Atatürk'ü şükranla anıyorum.

DEVLET BAHÇELİ
Türkİye Cumhuriyeti devleti, Atatürk'ün temellendirdiği milli kültüre dayalı bir hukuk devletidir. Uzun bir zamandan beri ülkemizin ilk gündem maddesi olma özelliğini koruyan ekonomik kriz orttamından sağlıklı bir şekilde çıkmak gerekmektedir.
Bunun için, öncelikle belirsizlik sendromunu aşmak, daha sonra da toplumsal ve ekonomik hayatı normal gelişme dinamizmine kavuşturarak güven ortamını tesis etmek hükümetimiz için büyük bir öneme sahiptir.

MESUT YILMAZ
Büyük millet Meclisi, vatan toprakları tamamıyla işgalden kurtulana ve Türk milleti tam bağımsızlığına kavuşana kadar devam eden bu mücadelenin beyni ve kalbi olmuştur. Egemenliği Türk milleti adına kullanma yetkisi, 81 yıldır TBMM'ye aittir. Bu bakımdan, bilinmelidir ki, Yüce Meclis'i yıpratma gayretlerinin sonu, milletin egemenlik alanını sınırlama ve dolayısıyla milleti hiçe saymadır.

 
Gündemi en çok nereden takip ediyorsunuz?

İnternet Haber Portalları
Günlük Gazete
Televizyon
Radyo

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır