kapat
23.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

23 Nisan hediyesi


Şişli Belediye Başkanı Sarıgül tarafından 47 hektarlık alanda kurulacak "Doğa Çocuk Köyü"nde 4-12 arasındaki çocuklara spor, eğlence ve dinlence imkanları yaratılacak..
Şişli Belediyesi; Orman Bakanlığı ve ÇEKÜL Vakfı'yla işbirliği yaparak Fatih Çocuk Ormanı'nın Şişli ilçe sınırları içerisinde kalan 47 hektarlık bölümünde kuracağı "Doğa Çocuk Köyü"nün temelini yarın atıyor. 4-12 yaş arasındaki çocuklara spor, eğlence dinlence ve sağlıklı yaşam olanaklarını yaratmak, doğa sevgisini oyun oynama hazzı içinde kazandırmak amacıyla kurulacak çocuk köyünün 18 ayda tamamlanması hedefleniyor. İçerisinde eğlence parkları, yürüyüş ve spor parkurları, eğitim alanları, oyuncaklı eğitim odaları yer alacak komplekste, eğitimle oyunu bir arada yaşayacak olan çocuklar, bitki yetiştirmeyi, ağaç dikmeyi, toplumsal kuralları kollektif olarak öğrenecek.

SEVGİYİ ÖĞRETECEK
Projenin amacının çocuklara çevre-doğa sevgisini aşılamak olduğunu söyleyen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, "İnsan sevgisi ile birlikte, bitkileri, kuşları, kelebekleri, sincapları balıkları ve nehirleri seven bir kuşak yetiştirmek zorundayız. Çocuklar, resimlerini gördükleri hayvanlara dokunacak, onların seslerini işitecek, çiçeklerin kokusunu alacak. İşte bu nedenle Doğa Çocuk Köyü projesi, bir eğlence mekanı olmaktan öte çocukların duygu ve düş dünyasını geliştirecek" diyor.

 
Gündemi en çok nereden takip ediyorsunuz?

İnternet Haber Portalları
Günlük Gazete
Televizyon
Radyo

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır