kapat
23.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Çamur yağdı


Güney'den gelen kumlu rüzgar, Türkiye'de çamurlu yağmura dönüştü. İzmir'de görülen çamurlu yağmur İstanbul, Çanakkale ve Ankara'yı da etkisi altına aldı
İstanbullular, "Havalar ne zaman ısınacak?" diye beklerken, önceki gün çamur yağmuru altında ıslandılar. Arabaların üzerine ve evlerin camlarına adeta yapışan çamur yağmuru, önce Ege Bölgesi'nde kendini gösterdi. Daha sonra da Çanakkale, İstanbul ve Ankara'da etkili oldu. Vatandaşlar, "Bu krizden sonra bu da mı başımıza gelecekti" diye paniğe kapılırken, çamur yağmurunun doğal olduğu ortaya çıktı.

GELDİĞİ BÖLGE ÖNEMLİ
Meteroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahminleri Daire Başkanı Seyfullah Çelik, Türkiye'ye gelen hava akımının bölgesinin çok önemli olduğunu söyleyerek, şöyle konuştu: "Türkiye'ye çamurlu yağmur güneyden geldi. Bu hava akımı, Suriye, Akdeniz, Kuzey Afrika veya Ortadoğu'dan gelmiş olmalı. Çünkü, buradan gelen sistemlerde rüzgarın etkisiyle çöllerdeki veya sahralardaki kumlar havaya karışır. Türkiye'de yağmur olarak yağdığında ise çamur oluşur. Havadaki toz tanecikleri çok yoğun olduğu için biz çamur olarak gözlemleyebiliriz. Eğer hava akımı okyanustan geliyorsa bu sefer havaya tuz karışır. Türkiye'de yağmur olduğunda ise tuzla birlikte yağar."

Çelik şöyle devam etti: "Eğer yağmur Yunanistan'dan geliyorsa çamur yağmuru olmaz. Çamur yağmuru için hava akımının ya sahra ya çöl ya da okyanus üzerinden gelmesi gerekiyor."

ÇAMURA BULANDIK
Çamurlu yağmurun etkisinde kalan İzmir Çanakkale, Ankara ve İstanbul'da, arabalar, evlerin camları ve vatandaşlar adeta çamura bulandı. Şoförler ise, "Arabanın çamurlu camlarını bezle silmeye kalkıştık. Daha çok bulaştı. Nasıl bir yağmur bu?" diye dert yandılar. Bir vatandaş ise, "Yağmura yolda yakalandım. Gözlüklerimin camları bile çamurlandı" diye konuştu.

Öge DEMİRKAN

 
Gündemi en çok nereden takip ediyorsunuz?

İnternet Haber Portalları
Günlük Gazete
Televizyon
Radyo

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır