kapat
23.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Umutlar yeşeriyor


Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı ve NTV tarafından ortaklaşa yürütülen "1 Milyon Çocuğa Eğitim Desteği" kampanyası bugün de devam ediyor. Toplam bağış 462 milyar lirayı aştı
Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Başkanı İbrahim Betil ve NTV televizyonunun katılımıyla önceki gün başlatılan "canlı yayında çocuklara destek sağlama" programı, bugün sona erecek. Kampanya çerçevesinde dün saat 17.00 itibariyle 18 bin 485 çocuk için yardımda bulunuldu. Böylece yapılan bağışların toplamı da 462 milyar 125 milyon liraya yükseldi. Önceki gün İçişleri Bakanı Saadettin Tantan ve ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş de NTV'de canlı yayına katılarak, kampanyaya desteklerini ilettiler. Derviş tek başına 10 çocuğun eğitim masraflarını üstlendi.

TEGV Başkanı İbrahim Betil, 1 milyon çocuğa eğitim desteği kampanyasının, 1 Ocak 2001'de başlatıldığını ve 3 yıl içinde "1 milyon çocuğa" eğitim desteği vermeyi amaçladıklarını açıkladı.

25 MİLYON TL YETER
Bugün de gün boyu NTV televizyonunda devam edecek kampanyaya katılmak ve bağışta bulunmak isteyenler vakfın ilgili hesap numaralarına 25 milyon TL'den başlayan miktarlarla bağışlarda bulunabilecekler. f f f

İlk "Evet" Bayan BM'den
Türkİye Çocuk Hakları Koalisyonu'nun (Birinci Çocuk Hükümeti), Birleşmiş Milletler öncülüğündeki 'Çocuklar İçin Küresel Hareket'inin ilk aşaması olan "Çocuklar İçin Evet Deyin" kampanyası bugün İstanbul'da başlıyor.

Tüm dünya genelinde 2001-2010 yılları arasında gerçekleşmesi öngörülen çocuk stratejileri ve toplumsal çocukluk projelerini gündeme getirmek amacıyla düzenlenen kampanya, UNICEF'in koordinasyonunda gerçekleştirilecek. BM Genel Sekreteri Kofi Annan'ın eşi Nane Annan da bu kampanya çerçevesinde ve "TRT 23. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği" etkinliklerine katılmak üzere İstanbul'a geldi. Bayan Annan bu sabah Ali Sami Yen Stadyumu'ndaki 23 Nisan şenliklerine katılacak, ardından da Mydonose Showland'de "Çocuklar İçin Evet Deyin" kampanyasının açılışını yapacak. Nane Annan, yarın Kocaeli'nde deprem bölgesini de ziyaret edecek.

Kampanya televizyonda bugün de devam ediyor

Bağışta bulunmak isteyenler için...
Alo Garanti telefon hattı: 444 0 333

Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın Garanti Bankası Bağlarbaşı Şubesi'ndeki hesap numarası: 629 98 48

Kampanya ile ilgili bilgi almak isteyenler için... Telefon numarası: 0216 492 32 32

İnternet adresi: www.tegv.org

Cevdet ÖZDEMİR

 
Gündemi en çok nereden takip ediyorsunuz?

İnternet Haber Portalları
Günlük Gazete
Televizyon
Radyo

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır