kapat
23.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Finansbank

 

Spekülatör'ün gayrimenkul aşkı


Borsa yasaklısı Halil Güvener, şimdi de gayrimenkule merak sardı. Ünlü spekülatör Mahmutbey'deki 75 bin metrekarelik arazisi üzerine 40 katlı dev bir alışveriş ve iş merkezi kurmak için kolları sıvadı
TÜrkİye'nİn en medyatik spekülatörlerinden biri olan Halil Güvener şimdi de gayrimenkul sektörüne girdi. Doğusan'da manipülatif işlem yaptığı gerekçesiyle 1996'dan bu yana borsa yasaklısı olan ancak halen başka isimlerle birçok hissede yer aldığı konuşulan Güvener, Mahmutbey'deki 75 bin metrekare arazi üzerinde 40 katlı dev bir alışveriş ve iş merkezi kurmak üzere bir çok grup ile görüşme halinde.

DEV MERKEZ
22 Ocak'ta arazinin 17 bin metrekarelik kısmının Real'a tahsis edildiğini anlatan Güvener, "Dev bir merkez olacak. Bunun için Tepe başta olmak üzere bir çok şirket ile görüşüyoruz. Şimdi ağırlıkta olan MNG Holding. Ben bu işi Mehmet Nazif Günal'a vereceğim" dedi. Real ile yapılan anlaşmanın ardından Praktiker ile de imza noktasında olduklarını anlatan Güvener, sözkonusu araziyi 1990'da Unilever'den almış. Mahmutbey'deki bu araziye 240 bin metrekare inşaat izni alındığını ifade eden Güvener, bu merkezde başta sinemalar, fast-food'lar olmak üzere büyük giyim mağazalarına kadar birçok firmanın yer alacağını dile getiriyor.

Projenin 2002 yılı sonuna kadar tamamlanacağını vurgulayan Güvener, "Proje belli bir aşamaya gelince gayrimenkul yatırım ortaklığı olarak halka açılacağız. SPK ile beyaz bir sayfa açacağım" dedi.

Doğusan'da davaları geri çektik
1996'da Doğusan'da manipülasyon yaptığı iddiası ile borsada işlem yapma yasağı getirilen Güvener, son dönemde İMKB ve SPK Başkanı'nın kapısını aşındırıyor. Ali İhsan Karacan döneminde yasaklı olan Güvener, halen Doğusan'ın yüzde 51 hissesini elinde bulunduruyor. Karacan'la yıldızı barışmayan ve Gözaltı Pazarı'nın kendisi için icat edildiğini anlatan Güvener, "Onun bir adı da Güvener Pazarı. Doğusan ve Söksa'nın bu pazarda olmasının bir anlamı yok. İMKB Başkanı Osman Birsen beni SPK ile barıştırmak istiyor. Bu nedenle ben de bu davaları çektim. SPK'ya bu iki şirketin gözaltı pazarından çıkması yönünde taleplerimizi ilettik. Şimdi sürpriz bekliyoruz" dedi.

Şarap fabrikası merakı yine canlandı
YIllardIr "Şarap fabrikası kuracağım" deyip duran Güvener, yüzde 25'ine sahip olduğu Söksa'nın bahçesinde bağ dikti. Sinop'taki fabrikanın bahçesinde bağ fidanlarının sayısı arttıkça Güvener'in de yıllardır söylediği ancak gerçekleşmeyen şarap fabrikası zemini oluştu. Güvener, Söksa'nın 5 Mayıs'tan itibaren şarap fabrikasına dönüştürüleceği söylüyor. "Tekstilden umudu kestik" diyen Güvener, tesislerde organik gıda üretimi de yapılacağını söylüyor.

Hacer GEMİCİ

 
Gündemi en çok nereden takip ediyorsunuz?

İnternet Haber Portalları
Günlük Gazete
Televizyon
Radyo

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır