kapat
23.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

KISA KISA KISA


Uzay yürüyüşü başladı
AMERİKAN Uzay Mekiği "Endeavour"un 2 astronotu, 900 milyon dolarlık Kanada yapımı "Büyük Kol" adlı robotu takmak üzere, ilk uzay yürüyüşlerine başladılar. 19 Nisan'da fırlatılan Endeavour, iş makineleri takmak üzere Uluslararası Uzay İstasyonu ile önceki gece kenetlenmişti.

Kaçak kamyonda 20 Türk
BELÇİKA'NIN liman kenti Ostend'de İngiltere'ye gitmek isteyen bir kamyon dolusu kaçak göçmen yakalandı. Brugge polisi tarafından önceki akşam alıkoyulan kamyondaki 20 göçmenin Türk olduğu belirtiliyor. Ostend'deki Kuzey Denizi feribot iskelesinde ele geçirilen kamyondaki göçmenlerin adları açıklanmadı. Geçtiğimiz Haziran ayında da Belçika'nın Zeebrugge kentinden İngiltere'ye gitmek isteyen 58 Çinli göçmen saklandıkları kamyonda ölü bulunmuştu.

İngiltere'de köstebek avı başladı
İNGİLTERE Savuma Bakanlığı'nın merkezinde 30 dinlenme cihazı bulunması Bakanlık koridorlarında köstebek avını başlattı. Bakanlığın merkez binasına giriş ve çıkışlar kontrol altına alındı. Binada bulunan dinleme cihazlarını kimin koyduğu henüz açıklığa kavuşmadı. Ancak cihazların modelini inceleyen uzmanlar bakanlığın en az 10 yıl boyunca dinlendiği söylüyor. Yabancı gazeteciler ya da onarım işçilerinden şüpheleniliyor.

90'lık kör ve topal Nazi subayı yargı önünde
Almanya'nIn Münih kentinde, 89 yaşındaki eski Nazi subayı AntonfMalloth, bugün hakim karşısına çıkarılıyor. Malloth, II. Dünya Savaşı'nda şu an Çek Cumhuriyeti topraklarında olan ve 700 kişinin öldürüldüğü Theresienstadtf Nazifkampında görevli idi. 1944'te kamptaki 2 kişiyi, vücutlarına yarım saat boyunca tazyikli su tutarak sadistçe öldürdüğü belirtilen Malloth, artık yürüme ve görme zorluğu çekiyor.

Brezilyalı uyuşturucu kralı yakalandı
Kolombİya silahlı kuvvetleri, solcu gerillalara kokain karşılığı silah satan Brezilya'nın en büyük uyuşturucu mafya babası Luis Fernando da Costa'yı yakaladı. Fernandinho Beira-Mar olarak tanınan kokain şefi Venezuela-Brezilya sınırları yakınında vahşi bir ormanda yakalandı. 1996'da cezaevinden kaçan Beira-Mar'ın Kolombiya'da 17 bin kişilik gücü bulunan Kolombiya Silahlı Devrim Güçleri (FARC) ile iş yaptığı tahmin ediliyor.

 
Gündemi en çok nereden takip ediyorsunuz?

İnternet Haber Portalları
Günlük Gazete
Televizyon
Radyo

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır