kapat
15.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Ahu tuğba sırtlan sofrasında


İlk kocası onu şöhretlerle aldatmış. Babası bir sanatçı için annesini terk etmiş. Ahu Tuğba'nın sinemaya girmesinin sebepleri bunlar! Ve müjde: Geri dönüyor
Onun adı Ahu değil, Ahu Tuğba. Marka gibi. Ondan bahsederken Ahu diyemezsiniz, soyadını da eklemek zorunda hissedersiniz kendinizi. Türk sinemasının esas fenomen kadını da odur. İçinde cinsellik olan bir film onsuz olmaz. "Beyaz Ölüm" filmini çektiğinde Ahu Tuğba henüz 16 yaşındaymış. Uzun zamandır Amerika'da yaşayan, hiçbir Türk filminde yer almayan, seksi pozlarıyla hayranlarını büyüleyemeyen yıldız, duyduk ki yeni bir film çekiyormuş. Adı "Sırtlanlar Sofrası". Senaryo çoğunlukla kendisine ait. Yönetmen Müjdat Saydam ama Ahu Tuğba bu işe de karışıyormuş. Bu onun için bir geri dönüş. Bu dönüşü 34 yaşında yaşayan 'fenomenle' geçip giden yılları ve yeni projelerini konuştuk.

Ahu Hanım, uzun zamandır hiçbir şey yapmamıştınız...

31 Ekim 2000'de boşanana kadar hiçbir şey yapmadım, evet. Boşanır boşanmaz senaryo çalışmaları başladı. Evli olduğum için hiçbir şey yapamıyordum.

Peki bunun için mi boşandınız? Film yapamadığınız için mi?

10 yıllık bir beraberlikti, yürütemedik. Sinema yapamıyor olmak etkilemedi. En büyük yanlışlık bir sanatçının evli olması. Bir erkeğe yıllarınızı veriyorsunuz, her şeyinizi veriyorsunuz, ondan sonra bakıyorsunuz ki her şey boş. Şimdiki aklım olsa hiçbir evliliğimi yapmazdım. Onlara vereceğim zamanı işime gücüme verirdim.

TIRNAKLARIMLA GELDİM
Şu an bir geri dönüş yaşıyorsunuz. Her şey yolunda gidecek mi?

Türkiye'ye döndükten sonra arka arkaya çok film teklifi geldi. Şu anda beş film teklifi bekliyor. Ben aralarından Sırtlanlar Sofrası'nı seçtim.

Herkes sizi özlemiş demek. Sizce neyinizi özlediler?

Kolay değil. Ben daha çok küçük yaşlarda girdim film piyasasına. 11-12 yaşlarında. Uzun yıllar mücadeleyle geçti. O zaman biliyorsunuz televizyonlar bilmemneler yoktu. Biz tırnaklarımızla geldik buralara. 10 bin dolar para verip, ertesi gün artist olmadık.

'Bütün kocalarımı boşadım, kuaförümü boşayamadım' diyorsunuz. Kaç kere evlendiniz?

İlk evliliğimi Mustafa Ulusoy'la yapmıştım. İkimiz de çok küçüktük. Ondan sonrakileri hatırlamıyorum. Saymam lazım.

Bir sayalım o zaman...

Ben hep evlendim. İlk evliliğimi hatırlıyorum bir tek. Bazıları çok kısa sürdü. En sonuncusu rekor tabii, 10 yıl sürdü.

Neden bu kadar çok evlendiniz?

Evliliklerimde çok ihanetlerle karşılaştım. Mesela bir eşimi uyurken boşamışımdır, bir eşimi uçakta Amerika'ya giderken boşamışımdır. Bütün bunlar çok aldatıldığım için. Ama zannettiler ki onlar aldatılmadı. Bir kadının kocası çok çapkınsa kadının yaptığını en son duyan o olur.

BEN DE ALDATTIM
Siz de aldattınız yani...

Yaptığını hissettiğim anda ben de aldattım. Kadınların çoğu yakalıyor, sonra da ağlaya ağlaya kabul ediyor. Kapılarda yatıyorlar. Ben öyle yapmadım. Bir aldatma binbir büyüye bedeldir. İlk eşim çok fazla sanatçıyla beraber oldu, o zamanın şöhretleriyle. O hırsla ben de demek ki erkekler şöhretlere bakıyorlar diyerek sinemada oynamaya karar verdim.

Bu enteresan bir ruh hali.

Eee, babadan ilk ihanet, eşten ilk ihanet.

Babanızdan ilk ihanet nedir?

Annemi bir sinema sanatçısı için terk etti. Ama şimdi dönüp baktığım zaman her şey çok komik geliyor. Yani kocam beni aldattı ise, ya da babam annemi terk etmişse bana ne?.. Kendi hayatımdan ödün vermemeliydim.

Aynaya bile bakmam
Yeşilçam için kurtlar sofrası derler. O kadar küçük yaşta nasıl başa çıktınız? Akıl hocanız var mıydı?

Akıl hocam yoktu. Kendi başımın çaresine baktım. Film piyasasını çok kötülerler ama benim ne bir prodüktör flörtüm olmuştur ne de sinemada bir yere gelene kadar kimse bana kötü gözle ya da kötü niyetle bakmıştır.

Ya da baktılar, siz öyle anlamadınız?

Hayır bakmadılar. Ama kadın kaşınırsa o ayrı dava. Şimdi mesela genç kızlarımızı görüyorum, üzülüyorum. Bakıyorum benim eski yönetmenlerim, arkadaşlarım; o gözle bakılmayacak kızlara yine öyle bakmıyorlar. Kız yemeğe giderse, telefonunu verirse, ara beni derse niye aramasın?

Hiç geri dönüşten dolayı tepki görebileceğinizi düşündünüz mü? 'Bunun devri kapandı artık' diyebilirler.

Niye tepki göreyim? Piyasada Türkan Şoray'lar, annemiz yaşında insanlar film çekiyor da niye biz geri dönmeyeceğiz teklif varken? Bakıyorum piyasadakiler 50-60 yaşında, sonları ne olacak merak ediyorum. Doğaya karşı gelinmez ne de olsa.

SANATÇI YOK
Amerika'da yaşamak sanat görüşünüzü etkiledi mi?

Dilerim ki bir Türk sanatçısı da dünya çapında artist olduğu zaman ben sanatçıyım desin. Bizim artistlerimiz korkunç bir kompleks içerisinde. En büyük benim diyorlar. Bir etraflarına baksınlar. Dünya çok ayrı. Ben kendime daha sanatçıyım demiyorum. İnsan ancak dünya çapında bir şeyler yapmışsa bu lafı hak eder. Ben buradan Amerika'ya gittiğim zaman saçım başım iyiyse güzel kadın diye bakarlar, yoksa kimse ünlü sanatçı Ahu Tuğba diye bakmaz. Ama Türkiye'den kimseye de öyle bakmazlar. Bunun farkında değiller.

Geriye dönüp baktığınızda eski filmleriniz hakında ne düşünüyorsunuz? Sanatsal oldukları söylenemez...

Eski filmleri seyretmiyorum. O bir manyaklık. Kendine hayran olmak gibi. Aynaya bile bakmam ben.

ASLI E. PERKER

 
Gündemi en çok nereden takip ediyorsunuz?

İnternet Haber Portalları
Günlük Gazete
Televizyon
Radyo

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır