kapat
20.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

20 yıl hapisten kan tahliliyle kurtuldular


Kumkapı'da Şahin Başaran'ın iki cep telefonunu, bir zincirini ve 45 milyon lirasını, kahvesine uyku ilacı koyduktan sonra gasp ettikleri iddiasıyla yargılanan Bilge Uluşan ve Değer Şallı'yı kan tahlili raporu kurtardı.
Mahkemeye gelen raporda Şahin Başaran'ın kanında ve idrarında uyuşturucu maddeye rastlanmadığı belirtildi. Bunun üzerine "gasp" suçundan 20 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan iki kadın, suçun niteliğinin değişmesi üzerine "hırsızlık" suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında "gasp" suçundan 20 yıla kadar hapis istemiyle tutuklu olarak yargılanan Bilge Uluşan (32) ve Değer Şallı hazır bulundu.

Balıklı Rum Hastanesi ise mahkemeye gönderdiği raporda, şikayetçi Şahin Başaran'ın kanında ve idrarında uyuşturucu maddeye rastlanmadığını bildirildi.

TAHLİYE OLDULAR
Bunun üzerine mahkeme heyeti, haklarında "gasp" iddiasıyla dava açılan Bilge Uluşan ile Değer Şallı'nın suç vasıfının değiştiğini belirterek, sanıkları eylemlerine uyan "görevi kötüye kullanarak hırsızlıktan" 1 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanıkların iyi halini gözönüne alan hakim, cezayı 10 aya indirdi. Ardından sanıkların hapis yattığı süreyi dikkate alarak hükümle birlikte tahliyelerine karar verdi.

Türkan HİÇYILMAZ

 
Gündemi en çok nereden takip ediyorsunuz?

İnternet Haber Portalları
Günlük Gazete
Televizyon
Radyo

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır