kapat
20.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Turk.Net

 

Suikast timi kurdular


Hizbullah'ın emekli komutanları öldürmek için 24 kişiden oluşan 3 tim kurduğu ortaya çıktı. Tim üyesi 7 kişi İstanbul'da yakalandı
Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'ı şehit eden Hizbullah'ın 3 emekli generale suikast planladığı ortaya çıktı. Hizbullah suikast planını uygulamak için 24 kişiden oluşan 3 tim kurmuş.

Jandarma Genel Komutanlığı, Hizbullah'ın kuvvet komutanlığı yapan bir emekli orgeneral, Genelkurmay Başkanlığı'nda dönemin önemli görevlerinden birini yürüten emekli tümgeneral ile Türkiye'de bir dönem adı tartışmalara konu olan emekli tuğgenerale yönelik suikast planladığını açıkladı. Suikast planlanan söz konusu isimlerin Deniz Kuvvetleri eski Komutanı Emekli Oramiral Salim Dervişoğlu, Genelkurmay eski Genel Sekreteri emekli Tümgeneral Erol Özkasnak ile Jandarma eski Bölge Komutanı emekli Tuğgeneral Veli Küçük olduğu öğrenildi. 3 emekli general olayla ilgili bilgilendirilerek en üst seviyede korunmaya alındı.

PLANI KOMŞU YAPMIŞ
Hizbullah'ın ölü ele geçirilen elebaşı Hüseyin Velioğlu'nun yerine geçtiği saptanan İsa Altsoy, şura üyesi Beşir Varol ve mali işlerden sorumlu şura üyesi Ermeni asıllı Sulhattin Ürük'ün suikast eylemi kararını komşu bir ülkede aldıkları belirtildi. Bu üçlünün fotoğrafları, tüm güvenlik birimlerine dağıtılırken, eyleme katılacağı saptanan yabancı uyruklu Pejman ve Asker adlı iki kişinin eşkalleri belirlenerek, İran'ın Kasr-ı Şirin bölgesi ve Kuzey Irak'ta kaldıklarının tespit edildiği yolunda bilgilere ulaşıldı.

Suikast eylemini gerçekleştirecek teröristlerin 06 CF 208 plakalı lacivert renkli Mercedes ile 34 CF 229 lacivert renkli 200 Mercedes (eski model) araçları kullandıkları da tespit edildi. Araçların en son Ankara'da Yukarı Ayrancı, İstanbul'da ise Sultanahmet semtinde görüldüğü belirtildi. Teröristlerin kullandığı bildirilen 06 CF 208 plakalı aracın 10.04.1994 tarihinde komşu bir ülkenin büyükelçiliği adına tescil edildiği saptandı.

7 terörist yakalandı
İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü ile Diyarbakır İstihbarat Şube Müdürlüğü, ortak bir operasyon düzenleyerek İstanbul'da bir hücreevini belirledi. Ardından bu eve baskın yapıldı. Aralarında Erol Özkasnak'ın da bulunduğu emekli generallere saldırı düzenlemeyi planlayan Hizbullah militanlarından 7'si yakalandı.

Militanlarla birlikte, kanlı eylem planları da ele geçti. Fakat silah bulunamadı. Gözaltındaki teröristlerin Hizbullah'ın Batman Askeri Kanadı'na bağlı olduğu ve geçtiğimiz yıl yakalanan sözde askeri kanat sorumlusu Ahmet Seyidoğlu'nun ekibinde yer aldığı ortaya çıktı. Sorgulamanın sürdüğü, teröristlerin Diyarbakır'a gönderileceği bildirildi.

Salih AYDIN (SHA)

 
Gündemi en çok nereden takip ediyorsunuz?

İnternet Haber Portalları
Günlük Gazete
Televizyon
Radyo

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır