kapat
20.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Finansbank

 

Ford Otosan'ın dev yatırımı start alıyor


Türkiye'ye yılda 1 milyar dolar döviz kazandıracak olan Ford Otosan'ın Kocaeli fabrikası bugün açılıyor
Ford Otosan'ın 650 milyon dolara malolan Kocaeli fabrikası bugün açılıyor. Türkiye'nin en büyük otomotiv yatırımı olarak tarihe geçen fabrikanın açılışına Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Koç, Ford Motor Başkanı Jack Nasser, Ford Otosan Genel Müdürü Mark Shulz ile üst düzey davetliler katılacak.

Yıllık üretim kapasitesi 150 bin araç olan fabrikada 2002 yılının ilk çeyreğinden itibaren yalnızca Türkiye'de üretilecek ve tüm dünyaya ihraç edilecek olan hafif ticari araçtan 1 milyar dolar döviz sağlanacak. Üretiminin yüzde 95'ini ihraç edecek olan Ford Otosan fabrikası, Türkiye ihracatının yüzde 3.5'ini karşılayacak. Yeni araç üretimiyle birlikte tam kapasiteye geçecek olan fabrika, Ford'un Avrupa'daki en son en yeni üretim merkezi olarak adlandırılıyor.

Fabrikada 2 bini yeni olmak üzere toplam 4 bin kişiye iş olanağı sağlanırken, bu rakamın yan sanayi ile birlikte 24 bine çıkması bekleniyor. Ford Otosan fabrikasının temeli 26 Temmuz 1998'de 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından atılmıştı.

 
Gündemi en çok nereden takip ediyorsunuz?

İnternet Haber Portalları
Günlük Gazete
Televizyon
Radyo

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır