kapat
20.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Turk.Net

 

Fransız bakanı lokantada soydular


Fransa'nIn Bask bölgesinde geçtiğimiz Pazartesi gecesi Hollywood filmlerine konu olabilecek bir soygun yaşandı.
4 günlük Paskalya tatili için Biarritz kentine gelen ülkenin Avrupa İşlerinden Sorumlu Bakanı Pierre Moscovici, arkadaşlarıyla La Galupe lokantasına gitti. 2 saat sonra içeri maskeli, silahlı biri girdi. Hırsız silahı lokanta patronunun kafasına dayadı, kasadaki parayı istedi. Tam kaçmak üzereyken, gözü yemek salonuna ilişti.

TATİL PARASIYDI
İçeride Bakan Moscovici ve üst düzey konuklar olduğunu gördü. Ve bir anda salona yöneldi. Herkesi tehdit etmeye başlayan hırsız, "Bütün paralarınızı çıkarın" diye bağırmaya başladı. Tek tek masaları dolaştı. Konukların cüzdanındaki paralarla takılarını topladı. Soyguncunun kendi masasına geldiğini gören bakan da çaresiz cüzdanını verdi. Hırsız daha sonra dışarıda bekleyen motorsikletli arkadaşıyla kaçtı.

Bakanlık sözcüsü, Moscovici'nin çaldırdığı paranın 2-3 bin Frank (330-500 milyon lira) civarında olduğunu açıkladı. Bakanın normalde cüzdanında bu kadar para taşımadığını belirten sözcü, "Bu, Bakan'ın Paskalya tatili için ayırdığı paraydı" dedi. Bask bölgesinde şimdi herkes soygunu konuşuyor. Hırsızların Salı günü sona eren Paskalya tatili boyunca 3 lokantayı daha soyduğu belirtiliyor. 42 yaşındaki Moscovici ise soygundan dolayı gözünün korkmadığını, lokantaya yine sık sık gideceğini açıkladı.

Nurdan BERNARD

 
Gündemi en çok nereden takip ediyorsunuz?

İnternet Haber Portalları
Günlük Gazete
Televizyon
Radyo

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır