kapat
20.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Turk.Net

 

Savaş yelleri esiyor


İran, 2 gün içinde Irak'a 66 Scud füzesi attı. Saldırıda 3 kişi öldü, 23 kişi yaralandı. Irak diktatörü Saddam korkulan tehdidi yaptı: Dikkat edin! Kanlı bir savaş çıkar
Ortadoğu'da 28 Eylül'den bu yana durulmayan gerginlik şimdi de İran ve Irak'a sıçradı. Tahran yönetimi, İran muhalifi Halkın Mücahitleri örgütüne kucak açan Irak'ı 2 gün bombaladı. Hedef, Irak'taki örgüt kampları olsa da Irak diktatörü Saddam Hüseyin saldırıların bir "güvenlik sorunu" olduğunu açıkladı ve Tahran'ı uyardı: 1980-1988 yılları arasında yaşanan savaşa da benzer olaylar neden olmuştu. Dikkatli olun. Yeni bir savaş çıkar... İran, Halkın Mücahitleri örgütünün 7 kampına tam 66 adet Scud füzesi fırlattı. Saldırıda 3 kişinin öldüğü, 23 kişinin yaralandığı belirtiliyor. Ancak Iraklı yetkililer, füzelerin büyük bölümünün örgüt kamplarına değil, sivillerin evlerine isabet ettiğini ve yaralananların sivil olduğunu belirtiyor. Irak devlet gazetesi el-Thawra, 66 Scud'un çıkardığı bilançoyu şöyle sıraladı: Jalawla kentinde 1 Iraklı öldü, 19'u yaralandı. Diğer 2 kişi Bağdat yakınlarındaki bir kampa düzenlenen saldırıda öldü.

"ÖRGÜTE YARDIMI KESİN"
Tahran, Halkın Mücahitleri örgütünün Irak'ta kamp kurmasına izin verilmesinin affedilmez olduğunu açıkladı. Irak'tan örgüte verdiği desteği kesmesini isteyen İran, BM'ye yazılan mektupta saldırının "sınırlı bir güvenlik önlemi olduğunun" altı çizildi.

Irak, İran'ın casus uçağını düşürdü
Irak dün hava sahasına giren İran'a ait insansız bir casus uçağını Mendali kenti üzerinde düşürüldüğünü belirtti. Hava sahasına 2 İran jetinin de girdiğini belirten Irak, havan topu atışlarıyla jetleri geri püskürttü. Jetler Bağdat yakınlarındaki Jlulia kamplarını bombalamaya gidiyordu.

 
Gündemi en çok nereden takip ediyorsunuz?

İnternet Haber Portalları
Günlük Gazete
Televizyon
Radyo

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır