kapat
16.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Turk.Net

 

Ömrü affa yetmedi


Eşi Atay Karaca'yı öldürmekten 20 yıla mahkum olan firari Canan Karaca'nın af yasasından yararlanmaya hazırlanırken, beyin kanamasıyla öldüğü ortaya çıktı
Eşini öldürdüğü gerekçesiyle 20 yıl hapis cezası aldıktan sonra ortadan kaybolan Canan Karaca'nın bir arkadaşının evinde saklanırken beyin kanaması geçirerek yaşamını yitirdiği öğrenildi. Karaca'nın cesedi Haydarpaşa Numune Hastanesi morguna kaldırılırken, buraya gerçek adı olan Canan Yıldız Serdaroğlu ismiyle kaydedildi. Karaca'nın iki gün morgda kalan cenazesi 3-5 kişinin katılımıyla gerçekleşen namazdan sonra Hekimbaşı'ndaki kimsesizler mezarlığına defnedildi.

Hakkında kırmızı bülten çıkarılan genç kadın 7 yıldır her yerde aranıyordu. Karaca'nın Af Yasası'ndan sonra da ortaya çıkmaması üzerine öldüğü söylentileri çıkmış, ancak 2 ay önce bazı arkadaşlarıyla telefonla görüştüğü iddia edilmişti.

TESLİM OLACAKTI
Karaca'nın, geçen yıl çıkartılan ve kamuyounda af yasası olarak bilinen ceza indirimi için de başvuru hazırlığında olduğu öğrenildi. Karaca'nın, 20 yıllık cezayı 4 yıla kadar indiren yasa için avukatıyla görüştüğü belirtildi. Ümraniye'de kaldığı arkadaşının evinde aftan yararlanma hazırlığı yapan Karaca'nın başvuru için son gün 22 Ocak'ı bekliyordu. Zaten bu arada da avukatı Rahmi Özkan'la af yasasının tüm detaylarını konuşmuş ve teslim olacağını söylemişti.

Ama Canan Karaca'nın planlarında olmayan ölüm onu, aniden ve sessizce yakaladı. Af süresinin dolmasına 13 gün kala fenalaşan Canan Karaca arkadaşının eve çağırdığı doktorun tüm müdahalesine rağmen kurtulamadı. Karaca, geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti.

8 YIL ÖNCE İŞLENEN CİNAYET
Karaca Giyim Sanayii'nin sahibi Hayrettin Karaca'nın oğlu Atay Karaca ile mankenlik yaptığı dönemde tanışıp hayatını birleştiren Canan Karaca'nın evliliği 7 yıl sürdü. Evliliklerini sürdüremeyince ayrı yaşamaya başlayan Canan ve Atay Karaca son olarak 21 Eylül 1993 gecesi biraraya geldiler. Canan Karaca'nın evine yemeğe davet ettiği Atay Karaca ile o gece aralarında yaşananlar ise tam olarak aydınlatılamadı.

Atay Karaca'nın yemek masasında gözünden vurulmuş olarak bulunduğu gecede Canan Karaca'nın saat 23.00'da polisi arayarak adres bildirmeksizin eşinin kendisini öldürüceğini söylediği, 23.30'da da yeniden arayarak eşinin intihar ettiğini anlattığı belirlendi.

Sonrasında Canan Karaca ısrarla kocasının intihar ettiğini öne sürerken, aynı evde Karaca'nın bir sevgilisinin de bulunduğu ve cinayeti bu kişinin işlediği iddiaları ortaya atılmıştı. Kasten adam öldürmek suçundan yargılanan Canan Karaca 1996 yılında 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Nebahat KOÇ-İsmail ERBEN

 
Gündemi en çok nereden takip ediyorsunuz?

İnternet Haber Portalları
Günlük Gazete
Televizyon
Radyo

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır