kapat
07.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Esnaf Kutan'a patladı


Fazilet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, dün İstanbul'da Kapalıçarşı ve Mahmutpaşa'ya giderek esnafı ziyaret etti.
Ancak Kutan, yaşanan ekonomik kriz nedeniyle büyük sorunlar yaşayan esnaftan umduğu desteği bulamadı. Kutan, Kapalıçarşı'yı ziyareti sırasında esnaf tarafından yuhlandı, partililer esnafa linç girişiminde bulundu.

Kutan, İstanbul'da Kapalıçarşı ziyareti sırasında hükümeti vatandaşa şikayet ederken, bir grup esnaf tarafından protesto edildi. Kutan ile birlikte Kapalıçarşı'ya gelen çok sayıdaki partilinin "Hükümet istifa", "İrtica bahane, vurgun şahane" sloganlarına karşılık veren esnaf grubu, "Yaşasın hükümet", "Hırsızlar dışarı" diye bağırıp Kutan ve partilileri yuhalayıncnca ortalık birbirine girdi. Kalabalık partili grup, esnafın üzerine yürüdü.

POLİS YATIŞTIRDI
Tekme ve yumruklaşmaların yaşandığı arbede sırasında Recai Kutan ve beraberindeki bazı milletvekilleri, Kapalıçarşı Esnaflar Derneği'ne sığındı. Bazı dükkanların tezgahlarının zarar gördüğü ve bazılarının güvenlik için kepenk indirdiği kargaşa polisin araya girmesiyle yatıştırıldı.

Kutan, dernekte yaptığı konuşmada esnafın kendisine yönelik protestosuna değinmedi. Kutan ve beraberindeki partili grup, daha sonra Mahmutpaşa esnafını ziyaret etti. Kutan'ın ziyaretlerine, partili milletvekilleri, ve 100'e yakın partili eşlik etti. Partililer, ziyaretler sırasında, bugün (Cumartesi) Çağlayan Meydanı'nda yapılacak mitingin duyurularını dağıttı.

İmamın Cuma vaazı Kutan'a moral verdi
Recaİ Kutan, Kapalıçarşı ve Mahmutpaşa turu sonrası Cuma namazını Mahmutpaşa Camii'nde kıldı. Cami imamı Mustafa Demir tarafından verilen vaazın konusu da ekonomik kriz oldu. İmam Demir, milletin hasta olduğunu ve büyük ekonomik sıkıntıların yaşandığını belirterek "Allah'ın emri olan başörtüsüne yasak getirilirse, ibadethanelere kilit vurulursa bu hastalık artar" dedi. Demir, "Toplum hasta ise bunun ilacı İslam eczanesindedir. Çıkış yolu Allah'ın yoluna ve kitabına dönmektir" diye konuştu. İmamın vaazı yine siyasi bir içerik de taşıyan bir çözüm önerisi ile noktalandı: "Kasayı hırsıza teslim ederseniz, bunun önüne geçemezsiniz." İman ekonomik kriz nedeniyle, bu hafta camiye yardım almayacaklarını da açıkladı.

 
İstanbul 2008 Olimpiyat Oyunlarına seçilebilicek mi?

Kesinlikle Evet. En güçlü aday İstanbul ve bu sefer seçilecek.
Hayır. Rakip ülkeler daha üstün özelliklere sahip İstanbul yine yenilecek.
İstanbul başarılı olabilir ama Uluslararası Olimpiyat Komitesi İstanbul'u seçmeyecek.

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır