kapat
07.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Turk.Net

 

THY Kurtköy'ü kapattı


Sabiha Gökçen Havalimanı'nda THY'nin 2 ay önce başlattığı Kurtköy-Esenboğa uçak seferleri yolcu azlığı nedeniyle durduruldu
Türk Hava Yolları'nın (THY) Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan yaptığı İstanbul-Ankara tarifeli seferleri durduruldu. THY Pazarlama Başkanı Güliz Öztürk, kararın 3 Nisan'dan itibaren uygulamaya konulduğunu söyledi. Yolcu azlığı ve bilet ücretlerinin maliyetleri karşılayamaması nedeniyle bu havaalanından zararına uçuş yaptıklarını belirten Öztürk, şirketin, maliyetleri düşürme çerçevesinde bu kararı aldığını kaydetti.

100 BİN DOLAR ZARAR
Havaalanının, coğrafi konumu itibariyle yolculardan yeterli talep görmediğini belirten THY yetkilileri, bazı seferlerin en küçük uçaklarla gerçekleştirilmesine rağmen, doluluk oranında bir gelişme kaydedilemediğini bildirdi. THY, 2 aylık zararını 100 bin dolar olarak açıklandı. Kurtköy'deki havaalanı yetkilileri ise THY'nin sefer iptallerinin geçici olduğunu belirterek, "Uluslararası havayollarının seferleri devam ediyor" dedi.

550 milyon dolarlık yatırım ölü doğdu
3 YILDA yapılan Sabiha Gökçen Havalimanı 29 Ocak 2001'de açıldı. Yıllık 3 milyon kişilik iç hatlar, 500 bin kişilik de dış hatlar terminali bulunan havalimanı 550 milyon dolara maloldu.

Türkiye'nin uluslararası trafiğe açık 19. havalimanı olan Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 45 uçağın park edebileceği 3 bin metre uzunluğunda 45 metre genişliğinde 2 pist bulunuyor. 2001'in ortalarından itibaren yapılacak 6 milyon 500 bin kişilik tesis ile birlikte havalimanının kapasitesi 2003'te yılda 10 milyon kişiye ulaşacaktı. THY, Ankara'ya günde 3 kez, yaz sezonunda Antalya, Bodrum, Dalaman ve İzmir'le birlikte günde 10 sefer planlıyordu.

Kaan ÖZBEK

 
İstanbul 2008 Olimpiyat Oyunlarına seçilebilicek mi?

Kesinlikle Evet. En güçlü aday İstanbul ve bu sefer seçilecek.
Hayır. Rakip ülkeler daha üstün özelliklere sahip İstanbul yine yenilecek.
İstanbul başarılı olabilir ama Uluslararası Olimpiyat Komitesi İstanbul'u seçmeyecek.

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır