kapat
07.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Finansbank

 

Halk depresyonda!


Dalgalı kur ruh sağlımızı da dalgalandırdı. Ekonomik sorunlarla boğuşan halk, kısa sürede çözüm bulunacağına olan güvenini kaybedince yaşam enerjisini de tüketti
Kriz, Türk insanının "kimyasını bozdu." 19 Şubat'ya birlikte içine girdiğimiz kriz gündemimizin ortasına yerleşti. Yöntem Araştırma Danışmanlık'ın tüm coğrafi bölgelerde, her gelir düzeyi ve her yaştan kişiyle yaptığı anket, umutsuzluğun ve kaygının her kesimde hemen hemen aynı düzeylerde yaşandığını ortaya koydu.

12 Mart ve 6 Nisan tarihleri arasında Türkiye çapında 1200 kişi ile yapılan anketin sonuçları, vatandaşın geleceğe yönelik karamsarlığını, işsizlik korkusunu gözler önüne serdi.

Doların bir çırpıda 685 bin liradan 1 milyon 200 bin liraya fırladığı, ardarda zamların geldiği, esnafın siftahsız kepenk kapattığı, her gün işten çıkartmaların yaşandığı bir ekonomide, Türk halkı da dengesini kaybetti.

Verilen cevaplar, halkın 2001 yılında rahat nefes alma konusunda umudu olmadığını, hatta 2002 yılında bile refaha çıkma konusunda şüpheli olduğunu gösteriyor.

Ankete katılanların sadece yüzde 58'i bir işe sahip. Ancak onların da yüzde 29'u "işini kaybetme" korkusu içinde yaşıyor. İşsizlik ve geleceğe güvensizliğin arttığı Türkiye'de tüketim harcamaları mümkün olduğu kadar azaltılmış durumda.

Geçtiğimiz ay Türkiye'nin yüzde 67'si, krizden başka bir şey konuşmadı. Ankete katılanların yüzde 42'si gelecekten endişeli olduğunu belirtirken, yine aynı oranda katılımcı, ülke ve dünyanın daha da kötüye gideceği yönünde görüş bildirdi.

 
İstanbul 2008 Olimpiyat Oyunlarına seçilebilicek mi?

Kesinlikle Evet. En güçlü aday İstanbul ve bu sefer seçilecek.
Hayır. Rakip ülkeler daha üstün özelliklere sahip İstanbul yine yenilecek.
İstanbul başarılı olabilir ama Uluslararası Olimpiyat Komitesi İstanbul'u seçmeyecek.

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır