kapat

20.03.2001
Anasayfa
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Limasollu
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Superbahis
Savcı Türkiye'nin huzurunu bozuyor
Savcı Yüksel'in Erbakan hakkındaki zehir gibi suçlamasına Faziletliler'den tepki geldi: Bu Türkiye'ye yapılacak en büyük kötülüktür. Onlar tam bir vatanseverdir

MİLLİ Görüş davasının esas hakkındaki mütalaasını dünkü duruşmada mahkemeye sunan Ankara DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel, kapatılan RP'nin yasaklı Genel Başkanı Erbakan'a ağır suçlamalarda bulundu. Yüksel, 33 sanıklı davanın mütalaasında ceza talebini de yineledi ve RP eski milletvekilleri Ahmet Tekdal, Hasan Hüseyin Ceylan ve İbrahim Halil Çelik'in idamla cezalandırılmalarını istedi. Yüksel'in, "Erbakan, Kaddafi'nin bedevi çadırında Türk Milleti'nin şeref ve haysiyetini ayaklar altına aldı" iddiası Fazilet Partililer'i kızdırdı. İşte Milli Görüş savunmaları:

FP Genel Başkanı Recai Kutan: FP Genel Başkanıyım ve bu suçlamalar bizim dışımızda gelişen bir olay. Bizi doğrudan ilgilendiren bir konu yok. Ancak ben bu kişileri istisnasız en vatanperver, sadece ülkelerine hizmet eden insanlar olarak niteliyorum. Bunları neredeyse vatana ihanetle suçlamanın hakikaten anlaşılır yanı yok.

Genel Başkan Yrd. Mehmet Bekaroğlu: Olayın üzerinden kaç zaman geçtikten sonra Libya gezisi gündeme getirilip, "Erbakan milli onuru zedeledi" deniyor. Oysa daha dün ABD Büyükelçisi'nin Başbakan ve yardımcılarını teftiş etmesi gündeme bile getirilmiyor.

FP Kayseri Milletvekili Abdullah Gül: Türkiye bu kadar badirelerle uğraşırken, Erbakan ile ilgili ileri sürülen görüşler,Türkiye'ye yapılabilecek en büyük kötülüktür. Türkiye'nin zaten sarsılmış olan bünyesini bozmak için yapılan bir hareket gibi görüyorum. Halkla devletin tekrar birbirine tam destek olması, birbirine kenetlenmesi gerekir. İddialar ülkemizi daha da zayıflatır.

Siyasi yasaklı Ahmet Tekdal: Mahkeme henüz devam ediyor, bu nedenle çok fazla yorum yapmak istemiyorum. Ama biz savunmamızı hazırlayarak vereceğiz ve mahkeme sonucunu bekleyeceğiz.

FP Bitlis Milletvekili Zeki Ergezen: Biz devleti soymadık, insanları soymadık. Silahlı örgütümüz yok, terörle ilişkimiz yok. Devletin bir tek kuruşu için sonuna kadar mücadele eden insanlarız.

Hüseyin ÖZALP


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır