kapat

20.03.2001
Anasayfa
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Limasollu
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Superbahis
Kadınlar Meclis'e yürüdü
Kadın örgütleri temsilcileri Medeni Kanun için vekillerin kapısına dayandı. MHP'li Bıçakçıoğlu'nun 'gül jesti' bile hanımları yumuşatmaya yetmedi

Medenİ Kanun değişikliği yasa tasarısının, evliliklerde yasal mal rejimi olarak, "evlilik süresince edinilmiş malların eşler arasında eşit paylaşımını" öngören 202. maddesinin, DSP, MHP ve FP'lilerin oylarıyla değiştirilmesine tepki gösteren 46 kadın örgütünün temsilcileri, dün TBMM'ye gelerek, Adalet Komisyonu'nun, tasarının bu maddesine muhalif üyelerinin "kapısına" dayandılar. Bayanların tepkisini gül hediye ederek yatıştırmaya çalışan MHP Trabzon Milletvekili Orhan Bıçakçıoğlu, maddenin değiştirilmesi için komisyonda tekriri müzakere yapılmasına karşı olduğunu ve yenilenmesine karar verilmesi halinde, oylamaya katılmayacağını söyleyince, hanımlardan beklemediği bir tepki gördü.

'ÇİÇEK YERİNE OY İSTERİZ'
Kadınların istediği mal paylayışımı rejiminin en ateşli muhalifleri arasında yer alan MHP'li Bıçakçıoğlu, odasının darlığı nedeniyle 46 örgütü temsil eden 12 bayan ziyaretçiyi, halkla ilişkiler binasının koridorunda kabul etti. Bıçakçıoğlu, "Sizi çiçeklerle karşılamak istedim" diyerek, tüm bayanlara tek tek 1 adet gül verdi. "Bu güllerle bizden özür mü diliyorsunuz? Çiçeceğinizi değil, oyunuzu istiyoruz" diyerek bu jesti kabul etmeyen hamımlar, Bıçakçıoğlu'nun "Ben istediğiniz yönde tavır takınacağım" sözü üzerine gülleri aldılar.

Edinilmiş malların paylaşımı rejiminin uygulamada sorun çıkartacağını ve boşanma halinde eşler arasında daha büyük tartışmalara yol açacağını savunan Bıçakçıoğlu, "Biz niye İsviçre'nin eskittiği, vazgeçtiği bir yasayı kabul edelim?" diye sordu. Hukukçuların da, bu rejimin uygulamasına yönelik tereddütleri bulunduğunu kaydeden Bıçakçıoğlu, "Bu kabul edilirse, nikah kıyacak adam bulamazsınız" diye konuştu.

'VEBALİ MHP'YE KALIR'
Hanımlar ise, DYP ve DSP'lilerden destek sözü aldıklarını vurgulayarak, "Eğer bu yasa çıkmazsa, tüm vebali MHP'nin üstüne kalacak. Nüfusun yüzde 51'ini oluşturan kadınların oyunu küçümsemeyin" uyarısını dile getirdiler. Bıçakçıoğlu bu çıkış üzerine hanımlara, "Eğer komisyonda bu madde için tekriri müzakere açılırsa, oylamaya katılmam. Bu da size destek anlamına gelir. Ben katılmazsam, tasarı komisyondan geçer. Ama asıl önemli olan TBMM Genel Kurulu'nda ne olacağı?" açıklamasını yaptı. Bunun üzerine hanımlar da, "Güllerinizi iade ediyoruz. Komisyon toplantısının yapılacağı çarşamba gününe kadar sizde ödünç kalsın. Bizim için oy verirseniz, güllerinizi alırız" diyerek, MHP'li vekilin yanından ayrıldılar.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır