kapat

20.03.2001
Anasayfa
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Limasollu
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Aktif Dagitim
Sapık vahşeti
'Çocuk parkı'nın bekçisi, 7 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz edip öldürdü

Sapık bekçinin, gasp ve tecavüz suçundan tutuklu olduğu; aftan yararlanıp tahliye edildiği ortaya çıktı

Ankara Keçiören, sapık vahşetiyle sarsıldı. Aftan yararlanıp tahliye olan Tufan Doğan adlı cani, Söğütlü Çocuk Parkı'nda 7 yaşındaki S.K'ya tecavüz etti. Talihsiz yavruyu boğarak öldüren sapık, kayıplara karıştı. Olayın duyulması üzerine parkta toplanan mahalle sakinleri, "İşte af! İşte cinayet!" şeklinde sloganlar atarak af yasasını protesto etti.

'GÖRMEDİM'
Korkunç olay, Keçiören Kalaba İlköğretim okulu 1. sınıf öğrencisi S.K'nın eve dönmemesi üzerine ortaya çıktı. Günboyu S.K'yı arayan amca Necati Kıratlı, son olarak Hüzün Sokak'taki Söğütlük Çocuk Parkı'nın bekçisi Tufan Doğan'a (30) sordu. Doğan "Üzerinde ne vardı?" diye sordu. Amca Kıratlı, kırmızı kazak olduğunu söyledi.

Bunun üzerine Doğan panikledi ve "Görmedim" deyip Kıratlı'yı bekçi kulubesinden uzak tutmaya çalıştı. Bekçinin bu davranışlarından kuşkulanan amca Kıratlı, S.K'nın babası Nurettin Kıratlı'yı da yanına alıp karakola koştu.

Polislerle birlikte parka gelen iki kardeş, Tufan Doğan'ı göremeyince bekçi kulübesine girmek istedi. Kapı kilitli olduğu için pencereden içeriye bakan Kıratlı Kardeşler, S.K'nın ayakkabılarını gördü. Bunun üzerine kapıyı levye ile açıp içeri giren baba ve amca, talihsiz kızın cesediyle karşılaşınca fenalık geçirdi. Olayın duyulması üzerine, Kalaba Hüzün Sokak sakinleri Söğütlü Çocuk Parkı'nda toplanıp "İşte af! İşte cinayet" diyerek, çıkartılan af yasasını protesto etti.

Yapılan araştırmalar sonucu sapık bekçi Tufan Doğan'ın, 1996 yılında gasp ve tecavüz suçundan hüküm giydiği ortaya çıktı. Kırşehir Cezaevi'nde yatan Doğan'ın Şartla Salıverme Yasası'ndan faydalanıp serbest kaldığı belirlendi.

LİNÇ ETMEYİN!
Keçiören Belediyesi'ne ait şirketin Serkan Yücesoy isimli yetkilisi, Tufan Doğan'ın sabıkalı olduğunu bildiklerini belirterek "Yasa gereği eski hükümlüleri işe alıyoruz. Park bekçimiz hacca gidince yerine onu almıştık" dedi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü yetkilileri tarafından basına dağıtılan fotoğraflardan Tufan Doğan'ı teşhis eden ve gören vatandaşlardan, linç etmeden adalete teslim etmeleri istendi. Doğan'ı görenlerin 155 Polis İmdat'a veya 303-55-31 numaralı telefona bildirmeleri istendi.

ÖĞRETMENLERİ CENAZEDE
Kalaba İlköğretim Okulu 1. sınıfında okuyan 7 yaşındaki Selda'nın cenaze törenine sınıf arkadaşları, sınıf öğretmeni, okul müdürü ve öğretmenler de katıldı. Sınıf öğretmeni, "Selda içine kapanık bir çocuktu. Okumayı daha yeni sökmüştü. Arkadaşları ile arası çok iyiydi. İyi geçinirdi. Kimseye zarar verecek, kimseyi incitecek bir çocuk değildi" diye konuştu.

ANNE VE BABA PERİŞAN
Kalaba İlköğretim Okulu 1. sınıfında okuyan 7 yaşındaki S.K'nın annesi Sevgi Kıratlı, ablası Yelda, küçük kız kardeş Ceyda ve babası Necati Kıratlı, olayı duyunca gözyaşlarına boğuldu. Kıratlı Ailesi, emniyetten çıkarken ayakta duramıyordu. Talihsiz S.K yapılan otopsiden sonra dün gözyaşları içinde toprağa verildi.

Ünsal ERGEL-Göksel ÇAĞLAV-Fehmi ÖZTEKİN


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır