kapat

20.03.2001
Anasayfa
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Limasollu
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Aktif Dagitim
Apo'yu kaçırmamız için iki teklif geldi
Medya TV'de yayımlanan bir programa katılan PKK terör örgütünün elebaşlarından Osman Öcalan, iki kez Apo'nun İmralı'dan kaçırılması için teklif geldiğini iddia etti

Abdullah Öcalan'ın uluslararası ve Türkiye içindeki bazı güçler tarafından olmak üzere İmralı adasından iki kez kaçırılmak istendiği iddia edildi. Bölücübaşının kardeşi Osman Öcalan, ilki Nisan 1999 tarihinde, ikincisi Mart 2000'de olmak üzere kendilerine iki kez Abdullah Öcalan'ın bulunduğu yerden kaçırılması için 'kesin güvenceyle ciddi teklifler' geldiğini açıkladı.

ZAPATİSTA ÖZENTİSİ
Barış sürecini bozacak olan bu teklifleri reddettiklerini belirten Osman Öcalan, ayrıca PKK liderinin 31 Mayıs'ta AİHM'de görülecek olan duruşmasından önce kendisine suikast yapılmasının planlandığını da belirtti. Osman Öcalan, Zapatistalar'ın başlattığı "Zapatur Yürüyüşü"nü de örnek göstererek, "Eğer yasal ortam yerine getirilirse, devletin çağrısı üzerine; Güney Kürdistan'daki 10 bin gerillayla Ankara'ya yürümeye hazırız" dedi.

'MAHKEMEDEN ÖNCE'
Gündem adlı programdaki konuşmasına; yapacağı önemli açıklamaların ABD, Rusya, Avrupa ülkeleri, Türkiye ve Kürt halkı tarafından ciddiyetle ele alınmasını isteyerek başlayan Osman Öcalan, uluslararası ve Türkiye'deki bazı güçleri de içine alan bir kısım çevrelerin kendilerine Nisan 1999 tarihinde bir teklifte bulunduklarını açıkladı. Teklifte, Abdullah Öcalan'ın "dünyanın herhangi bir yerinde teslim edilmek üzere kesin güvenceyle" kaçırılabileceğini yer aldığını söyleyen Osman Öcalan, "Bu teklif daha mahkeme sürecinden önceydi. Bunu değerlendirdik ve askıya aldık" dedi.

Ancak bu kez farklı bir çevrenin 2000 yılı Mart ayında aynı çerçevede bir teklif getirdiklerini belirten Osman Öcalan, "Biz yine böyle bir girişimi doğru bulmadık. İlk teklif savaşın sürmesini isteyen güçler tarafından getirilmişti. Hesap şuydu: Başkanımız kaçırılırsa savaş yeniden başlar. Savaşın durmasını istemiyorlardı."

SUİKAST İDDİASI
Bu planın PKK tarafından etraflıca ele alındığını ancak kendileri tarafından barış içinde yaşamak adına böyle bir teklifin kabul edilemeyeceğinin bildirildiğini açıklayan Osman Öcalan, 31 Mayıs'ta Abdullah Öcalan'a AİHM'deki davası başlamadan önce suikast düzenleneceğinin öğrenildiğini iddia etti.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır