kapat

18.03.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber Ýndeksi
Yazarlar
Günün Ýçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Limasollu
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Ýstanbul
Astroloji
Reklam
Sarý Sayfalar
Arþiv
E-Posta

A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGÝ BASIM YAYINCILIK SANAYÝ VE TÝCARET A.Þ.
Ýstersem Deniz'le yatarým
Kiss TV'nin halkla iliþkilercisi, ünlü þarkýcýlarýn, mankenlerin menajeri Özgür Aras daha 24 yaþýnda. Ama 10 parmakta 10 marifet: Demirel'le bir röportajýn bile yer aldýðý bir CV, çevrecilik, eylemcilik; Aras'ta ne ararsanýz var. "Her dakika Deniz Akkaya'ylayým.

Herkes Deniz ile ayný yatakta yatmanýn hayallerini kurarken ben istersem Deniz ile ayný yatakta uyuyabilirim" diyor

15 yaþýnda açlýk grevine katýlan tanýdýðýnýz var mý? Peki, 13 yaþýnda Süleyman Demirel'le röportaj yapan biriyle hiç karþýlaþtýnýz mý? Haydi sizi daha fazla merakta býrakmayalým... Son dört yýldýr Kiss TV'nin halkla iliþkilerini yapan Özgür Aras ile buyrun kendiniz tanýþýn...

Kaç yaþýndasýnýz?

24.

Þimdiye kadar nelere muhalefet ettiniz?

Betonlaþmaya, zehirli gazlara, Gökova Termik Santrali'ne, Ankara oto yoluna, Akdeniz foklarýnýn yok edilmesine, Eymir gölünün kirletilmesine...

Bu nasýl bir CV?

Ben çocukluðumun büyük kýsmýný Bodrum'da geçirdim. 10 yaþýnda Bodrumlu Gönüllüler Derneði'nden Saynur Gelendost ile tanýþtým. Pek çok faaliyetleri vardý, ben de onlarla çalýþmak istiyordum. Bunu söyleyince Saynur "Tamam gel bakalým" dedi. Böylece yaþýmýn üç-dört misli büyük insanlarla çalýþmaya baþladým. Sonra bana bunlar yetmemeye baþladý ve Bodrumlu Minik Gönüllüler'i kurdum. 15 yaþýmda bu açlýk grevi çýktý. 'Gökova Termik Santrali'ne Hayýr!' kampanyasý çerçevesinde.

Ýnsan hiç 15 yaþýnda açlýk grevi yapar mý?!

13 yaþýmda Ankara'ya taþýnýnca iþler ciddileþti. Çevre Bakaný Doðan Can Akyürek'le tanýþtým. Ona fahri danýþmanlýk yaptým. Beraber þžralara katýldýk. Elimde çanta okuldan çýkýp Meclis'e giderdim. Oradan Çevre Bakanlýðý'na. Dünya çapýnda iþler yaptým. Yunanistan'la, Ýngiltere'yle dostluk geceleri düzenledik. 900'lü Alo Çevre hattý kurdum. Bana býrakýlan mesajlarý belediyelere ve valiliklere ulaþtýrýyordum. 11 yaþýndayken Bodrum Express gazetesine yazýlar yazýyordum.

SÝYASETE DE GÝRECEK
Ufak olmanýza raðmen devlet adamlarý sizi nasýl kabulleniyorlardý?

Çok giriþkendim. Kapýdan kovsalar camdan el sallýyordum. Hep çevre ve siyaset konusunda ilerleyeceðimi zannediyordum. Ama tesadüfen halkla iliþkilere bulaþtým. Gerçi siyaseti halen düþünüyorum. Bununla ilgili muhakkak bir þey yapacaðým. Meclis'te de bakanlarla içli dýþlýydým. Erdal Ýnönü, Güneþ Taner... Halen iliþkilerim saðlam.

O zaman içinde bulunduðunuz ortamla þimdiki arasýnda çok fark var. Sýkýlmýyor musunuz?

Ben her ortama, her insana hitap edebiliyorum. Onlarýn yaþantýsýyla benimki çok farklý. Ýþimin gerektirdiði yerde iþimi yapýyorum. Gerektirmediði yerde evime kapanýyorum, çok özel þeyler dýþýnda bütün diyaloglarýmý kesiyorum. Tuba Önal, Gülben Ergen, Zerrin Özer ve Deniz Akkaya dýþýnda fazla dostluðum ve arkadaþlýðým yok.

Bu muhabbetler size hiç sýð gelmiyor mu?

Ben elbette o ortam içinde yaþayamam. Zaten o yüzden evime kapanýyorum diyorum ya. Bir kere bu camianýn dedikodusu hiç bitmez. Her dakika telefonlar ellerinde o ne giymiþ bu ne yapmýþ konuþurlar. Ben bunlardan kaçarým.

Deniz Akkaya ile olan yakýn arkadaþlýðýnýz bazýlarýný sinirlendiriyormuþ...

Tabii, çünkü o Türkiye'nin en güzel kadýnlarýndan biri. Onunla birlikte olmak için yanýp tutuþan bir sürü erkek var ama her dakika yanýnda ben varým. Çýldýrýyorlar. Onlar Deniz ile ayný yatakta yatmanýn hayallerini kurarken ben istersem Deniz ile ayný yatakta uyuyabilirim. Deniz vasýtasýyla hiç tanýmadýðým bir piyasayý tanýyorum. Çevremi geniþletiyor. Deniz Akkaya da, Tarkan da, Zerrin Özer de, tanýdýðým herkes bana hep iþ ile ilgili yeni baðlantýlar saðlamýþtýr.

O Süleyman bu Süleyman deðil!
Özgür Aras'ýn 13 yaþýndayken gerçekleþtirdiði Demirel röportajýnýn hikayesi bir hayli enteresan. Kendisi olayý þöyle anlatýyor: "O zaman plastik þiþelere karþý kampanya baþlatmýþtým. Plastikleri sýkýþtýrýp doðada yok eden bir þirket vardý ve bir gün o þirketi bulabilmek için bir numara çevirdim. Þirketin sahibi Süleyman Bey'i arýyordum. Neler yaptýðýmý anlattým, 'çevre için çalýþýyorum' falan dedim. 'Süleyman Bey ile yüz yüze görüþmek istiyorum.' Kabul ettiler. Derken ben eve gittim. Bir gittim ki her yer Süleyman Demirel resmi dolu. Korktum nereye geldim ben diye. Onlar gerçekten Özgür Aras'ý bekliyorlar. Neyse içeri girdim, beni aldýlar ama onlar kellifelli bir Özgür Aras bekliyorlar. Karþýlarýna çýka çýka ben çýktým. Bunun üzerine oturup Demirel ile çevre üzerine bir röportaj yaptým. Pek iyi deðildi tabii. Çok korkmuþtum çünkü."

Aysel Gürel'in peþi sýra
Özgür Aras Tuba Önal, Ayþegül Aldinç, Zerrin Özer, Nalan, Gülben Ergen ve daha pek çok sanatçýnýn menajeri. Aras'ýn evi küçücük. Bir pintilik durumu var galiba; kýyafetlerini pahalý maðazalardan almayan Aras, Aysel Gürel'in peþine takýlýp o pazar senin bu pazar benim geziyormuþ.

Ajlan'ý evlatlýk istiyorum
Gelecek ay Özgür Aras'ýn ikinci kitabý 'Beynimden Herkes Geçti' yayýmlanacak. Aras kitabýnda, aþklarýný yazmýþ. Kitaptan toplanacak bütün gelir Çocuk Esirgeme Kurumu'nda bulunan 1.5 yaþýndaki Ajlan'a gidecek. Arkadaþý Ajlan Büyükburç'u trafik kazasýnda kaybettiði günlerde, polislerin sokakta bulduðu küçük Ajlan'ý sahiplenen Aras, birinci kitabýnýn tüm gelirini de ona vermiþ.

ASLI E. PERKER


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGÝ BASIM YAYINCILIK SANAYÝ VE TÝCARET A.Þ. - Tüm haklarý saklýdýr