kapat

19.03.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Limasollu
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kurban Bayramı
SEDAT SERTOĞLU(ssertoglu@sabah.com.tr )


Aferin çocuklar

Washington'dan aldığımız bir mesaj bizi çok sevindirdi.. Bu mesaj bir ortak bildiriydi.. Pleasantville kentindeki toplantıdan sonra yayınlanan ortak bildirinin altında, Washington'da kurulu Türk-Amerikan Dernekleri Asamblesi, New York merkezli Türk-Amerikan Dernekleri Federasyonu ve Turkish Forum'un imzaları var..

Bu bildiri, çok uzun yıllar birbirleri ile doğru dürüst bir diyaloğu olmayan Amerikalı Türkler'in, geçen Kasım ayından bu yana çok mesafe aldıkları ve artık ortak hareket edebildiklerini de gösterdiği için de, ayrıca çok önemli bir bildiri.. Her ABD gezimizde onlarla toplanır ve bu yönde önemli telkinlerde bulunmuştuk.. Bir daha kutluyoruz hepsini.. Şimdi, Amerikalı Türklerin bildirisinden bazı cümleler:

"...Türkiye'mizin sıkıntıları ile üzülüp, sevinçleri ile mutlu olan toplumumuz.. Ekonomik bir darboğazdan geçtiği bu günlerde, Türkiye Cumhuriyeti'ne olan güvenimizi bildirerek, Türk insanının kararlılığını tüm dünyaya hatırlatmak isteriz. Türkiye bu darboğazdan mutlaka çok kısa bir zaman içersinde çıkacaktır.. Bizlerin arasından çıkmış olan sayın Kemal Derviş'i üslendiği onurlu ve yeni görevinden dolayı başarılar diliyoruz.. Anavatanımızın yaşadığı bu geçici sıkıntıları fırsat bilerek, Türkiyemiz, ulusumuz ve toplulumuz aleyhinde çalışmalarına hız katmaya hazırlanan guruplara da meydanın boş olmadığını, toplumumuzun güçlü ve kararlı bir yapıya sahip olduğunu hatırlatmak isteriz. Amerika'daki Türk toplumu güçlü, kararlı ve birbirine son derece bağlıdır.. Bu birlik daha da artacaktır..."

Bildiri daha sonra "Bu ülkede yaşayan her Türk'ü en az bir Türk derneğine üye olmaya" çağırıyor. Çok doğru bir tespit ve çağrı bu.. Hadi Amerikalı Türkler, artık görev başına..

Bir toplantı
Bu toplantı da ABD'de yapılacak.. Organize edenler, Amerikan-Türk Konseyi "ATC" ile, DEİK bünyesindeki Türk-Amerikan İş Konseyi..

25-28 Mart tarihleri arasında yapılacak toplantılarda, iki ülke arasındaki siyasi, ekonomik, kültürel ve savunma konuları gündeme taşınacak..

ATC her ne kadar, konuşmacı olarak Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli'yi istediyse de, bu nedense gerçekleşmedi.. Yerine, ABD'ye gelmek istediği ATC'ye duyurulan Dışişleri Bakanı İsmail Cem konuşmacı olarak hazır bulunacak toplantıda..

Toplantı Ritz-Carlton otelinde yapılıyor. Çok yeni bir otel bu.. Görkemli ve mükemmel.. Ama o derecede pahalı.. Yani çok pahalı..

Ne bileyim, insan ister istemez, "Biz çok mu zenginiz?" diye düşünüyor.. Halimiz ortada.. Ve halimizi cümle alem biliyor.. Belki daha makul bir otelde yapılabilirdi bu toplantı. Belki böyle yapılsa daha da iyi olurdu.. Ama iş işten geçmiş bir kere..

Bütün dileğimiz ATC-DEİK toplantısının, Türkiye'ye silah satış fuarı olmanın dışına çıkıp, diğer çalışmaları ile de ön plana çıkması.. Yani, ekonomik kimliğini bırakmadan, bir yerde ATAA gibi olması.. ATC içinde de, bunu yapabilecek, bunu isteyen çok değerli insanlar olduğuna inanıyoruz..

Yazarlar sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır