kapat

19.03.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Limasollu
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Superbahis
KISA KISA KISA

AB'den çifte standart: Türkler'e vize kalkmadı
AVRUPA Birliği Konseyi, aldığı yeni kararla Türkiye'nin dışında birliğe aday tüm diğer ülkelerin vatandaşlarına Şengen ülkelerinde vize zorululuğunu yürürlükten kaldırdı. Türk vatandaşlarını kara listesinden çıkarmayan AB'nin bu tutumu Ankara tarafından çifte standart olarak değerlendirildi.

DYP'li Ekinci: Başbakan Ecevit kamu vicdanında mahkum oldu
DYP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Ekinci, Başbakan Ecevit'in tarihe ve demokrasiye karşı sorumlu olduğunu belirterek "Türk demokrasi tarihinin Ecevit'i yargılayacağını, Ecevit'in kamu vicdanında mahkum olduğunu" söyledi. Ekinci, Devlet Bakanı Kemal Derviş hakkında ise "36 bakandan biri yeni. Çürümüş elma çuvalı içinde bir sağlam elma, onu da çürütürler" dedi.

Türk, İstanbul Barosu için savcılığa başvurdu
ADALET Bakanı Hikmet Sami Türk, İstanbul Barosu'nun, Avukatlık Kanunu'na aykırı faaliyetlerde bulunduğu gerekçesiyle Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu. Türk, "barolar, kuruluş amaçları dışında faaliyette bulunamazlar" hükmünün yer aldığını belirtti.

Tarım Bakanı Gökalp'ten Sivaslılar'a iltifat
TARIM ve Köyişleri Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp, "Türkiye, ekonomik sıkıntıları atlatacak güçtedir" dedi. Bakan Gökalp, Sivas Sanayiciler ve İşadamları Grubu'nca düzenlenen toplantıda "Artık İstanbul'un değil Sivas'ın taşı toprağı altın" dedi.

Beşir Darçın'dan FP Ankara il binasına tahliye kararı
KapatIlan RP eski Genel Başkanı siyasi yasaklı Necmettin Erbakan'ın gizli kasası olarak bilinen Beşir Darçın, yenilikçilerin yönetimindeki FP Ankara İl Başkanlığı'ndan kira alacağını alamayınca mahkemeden haciz ve tahliye kararı çıkarttı. Ancak Kutan'ın girişimiyle partiye haciz gelmesi son anda önlendi.

Ulusal programda görüş birliği
KOALİSYONU liderlerinin, Türkiye'nin Avrupa Birliği ulusal programı üzerinde tam görüş birliğine varıldığı bildirildi. Başbakanlık'tan, yapılan açıklamada AB tarafından hazırlanan "Türkiye ile Katılım Ortaklığı Belgesi" konusunun, birlik organlarında onay sürecinin tamamlandığı belirtildi. Açıklamada, böylece, Türkiye'nin AB ile ilişkilerini biçimleyen kendi ulusal programını AB'ye vermesinin koşullarının gerçekleştiği kaydedildi. Açıklamada, "ulusal program"ın, Türkiye ile AB ilişkilerinde bir dönüm noktası niteliğinde olduğu vurgulanarak, ulusal program çalışmalarının, Hükümet tarafından oluşturulan AB Genel Sekreterliği eşgüdümünde gerçekleştiği bildirildi. Koalisyonu oluşturan 3 parti liderinin, Türkiye'nin AB ulusal programını son olarak gözden geçirdiği ve tam görüş birliğine varıldığı belirtilen açıklamada, "Hükümetimizin değerlendirmesine sunacağımız Ulusal Program, Türkiye'nin AB'de tam üyeliği yönündeki siyasal kararlılığın, kendine güvenin ve geniş toplumsal uzlaşmanın kanıtı olacaktır" denildi.

Sezer'den 'zafer' gafı
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Çanakkale Zaferi'nin 86. yıldönümü nedeniyle Çanakkale Valisi Süleyman Kamçı'ya gönderdiği mesaj tarihi bir yanlışa neden oldu. Sezer, Türk askerinin Çanakkale'de güçlü düşman donanmalarına karşı kazandığı zaferi "Düşman işgalinden kurtuluş" olarak niteledi. Sezer'in Çanakkale 18 Mart Stadyumu'ndaki törende okunan ve "Çanakkale halkımızın düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümünü kutluyorum" şeklinde başlayan mesajı şöyle devam etti: "Bize bağımsızlığımızı kazandıran büyük önder Gazi Mustafa Kemal'i, silah arkadaşlarını ve ulus olma bilinciyle savaşan Mehmetçiklerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Atalarımızın bizlere emaneti olan bu kutsal vatan topraklarını aynı bilinçle koruyacak ve bugünlere gelmemizi sağlayan Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatacağız."


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır