kapat

19.03.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Limasollu
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Superbahis
Bu sıkıntılar geçici
Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, Türkiye'nin yaşadığı sıkıntıların, ülkenin kabuk değiştirmesinden doğan sıkıntıları olduğunu belirterek "Bu sıkıntılar geçicidir, yapacağımız hizmetler ise kalıcıdır" dedi

Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, Türkiye'nin yaşadığı sıkıntıların, ülkenin kabuk değiştirmesinden doğan sıkıntıları olduğunu kaydeden ve sıkıntıların geçici olduğunu belirterek "Ama bu memlekete kazandıracağımız eserler, bu ülkeye yapacağımız hizmetler kalıcıdır. Tekrar söylüyorum sıkıntılar geçici, hizmetler kalıcıdır" dedi.

Yılmaz, beraberinde Devlet Bakanı Rüştü Kazım Yücelen ve bir grup milletvekili ile birlikte dün memleketi Rize'den Trabzon'a geçerek TRT Bölge Müdürlüğü binası ve bir dizi okul ile tesis açılışı yaptı. TRT Trabzon Bölge Müdürlüğü hizmet binası açılışında Devlet Bakanı Yücelen'in, "Geleceği yönetecek 48, 53 ve 55. hükümetlerin başbakanı Mesut Yılmaz'ı arzediyorum" anonsu ile kürsüye gelen Yılmaz, sözlerine Çanakkale şehitlerini anarak başladı.

DİKTACILARIN İŞİ ZORLAŞTI
Yılmaz, 21. yüzyıl bilgi toplumunu geçen yüzyılın sanayi toplumundan ayıran en önemli özelliğin medya alanında yaşanan gelişmeler olduğunu söyledi. Uydu yayıncılığı ile TV yayınlarının dünyayı insanların evlerine getirdiği ifade eden Yılmaz, "Bundan sonra kapalı rejimlerin, baskıcı rejimlerin, diktacı rejimlerini işi güçleşti. Gerçeklerin saklanmasının mümkün olmadığı bir döneme girdik. Bu demokrasiyi yücelten bir gelişmedir" diye konuştu.

YILMAZ'DAN İSTEK ŞARKI
Konuşmasının ardından TRT Prodüksiyon Merekezi'ni açan Yılmaz, TRT Genel Müdürü Yücel Yener ve milletvekilleriyle beraber binayı gezdi. Yılmaz, binayı gezidi sırada TRT Trabzon Bölge Radyosu'ndan Muazzez Ersoy'un söylediği "Arım balım peteğim" şarkısının çalınmasını istedi ve Yılmaz'ın bu isteği yerine getirildi.

Daha sonra Bedri Rahmi Eyüboğlu İlköğretim Okulu'nun açılışını yapan Yılmaz, "Doğal zenginlikler ve insan gücü, ancak eğitimle taçlandırıldığı takdirde faydaya dönüşebilir" dedi. Yılmaz, gezisi çerçevesinde Akçaabat ANAP İlçe Başkanlığı ile Trabzon Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni de ziyaret etti.

Nuri Sefa ERDEM-Ersin RAMOĞLU


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır