kapat

19.03.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Limasollu
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Superbahis
Erbakan'a ağır suçlama
Ankara DGM, Kaddafi ile çadırında bir araya gelen Erbakan için "Türk milletinin şerefi ile oynamıştır" iddiasına yer verdi

Mİllİ Görüş" iddianamesinde kapatılan RP'nin yasaklı Genel Başkanı Necmettin Erbakan'a yönelik ağır suçlamalarda bulunan Ankara DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel, bugün mahkemede açıklayacağı esas hakkındaki mütalaasında da, Libya lideri Kaddafi ile "Bedevi çadırında" yapılan görüşmeyi kastederek "Türk milletinin şerefi ve haysiyleti ile oynanmıştır" dedi.

33 sanıklı "Milli Görüş" davasının esas hakkındaki mütaalasını bugün yapılacak duruşmada mahkemeye sunacak olan Savcı Yüksel, Erbakan'ın Refahyol döneminde Başbakan olarak, Kaddafi'ye yaptığı ziyarete değindi. Yüksel mütaalasında, Başkomutanlığı'nı Kaddafi'nin yaptığı İslami Halk Komutanlığı'ndan da söz etti ve Erbakan'ın bu komutanlığın Asya işlerinden sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı olduğu iddiasında bulundu.

Yüksel, Erbakan'ın Refahyol döneminde terör örgütü PKK'ya ateşkes önerisinde bulunduğunu da öne sürdü ve bu iddiasanı, İmralı adasında yapılan yargılamada idam cezasına çarptırılan PKK terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan'ın ifadelerine dayandırdı ve Erbakan'ın "Eşkiyaya meşruiyet verdiği" görüşünü savundu. .

KİMLER YOK Kİ!
Savcı Yüksel mütalaasında, 33 sanıkla ilgili ceza talebini de yineledi ve RP eski milletvekilleri Ahmet Tekdal, Şevki Yılmaz, Hasan Hüseyin Ceylan ve İbrahim Halil Çelik'in TCK'nin 146. maddesinde yer alan "Anayasal düzeni yıkmaya teşebbüs" suçundan idamla cezalandırılmalarını istedi. Yüksel, davanın diğer sanıkları Sultanbeyli Belediye Başkanı Ali Nabi Koçak, Sultanbeyli Belediyesi Mezarlıklar Müdürü İmdat Kaya, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Erol Yarar, MÜSİAD Başkan Yardımcısı Ali Bayramoğlu, RP'nin gizli kasası Süleyman Mercümek, Milli Gençlik Vakfı (MGV) Genel Başkanı Adnan Demirtürk, Nevzat Laleli, Ahmet Akgül, Tacettin Çetinkaya, Yılmaz Bölükbaşı, Mecit Dönmezbilek, Sadık Küçükgüney, Fikret Erçoban, Ahmet Ertok, Abdülkadir Geylan, Muzaffer Baydar, Ali Tandoğan, Mehmet Bozgeyik, Mustafa Akgül, Mükremin Karakoç, Mehmet Kahraman, Tuncal Tabak, Asım Sezen ve Nuh Mehmet Solmaz hakkında ise "Anayasal düzeni yıkmaya teşebbüs suçuna iştirak ettikleri" gerekçesiyle TCK'nin 146/3'üncü maddesine göre 22.5 yıla kadar ağır hapis cezası talebinde bulundu.

Ne demişti?

Türkiye işgal edilmiştir
Ben burada Kürdistan milletinden bahsediyorum. Ortadoğu'daki bu güneşin alıtnda bu millet de yerini almalıdır.

Kürtler'in Libya'da, Irak'ta ve her yerde müstakil olmaları doğaldır. İstiklal isteyen milletlere savaş açmak hiçbir bölgede netice vermiyor. Türkiye, zaten bunu denemiştir. Araplar da, Kürtler gibi bölgede böyle harbe girmişler ve bağımsızlıklarını almışlardır.

Biz, Türkiye'nin genel olarak dış politikasından memnun değiliz. Türkiye düşmanımız İsrail'e şimdi de su verecekmiş. İsrail bir devlet değildir, derhal dağılmalıdır.

Türkiye, Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra kendi iradesini kaybetmiştir. Türkiye'yi işgal etmişler, üsler kurmuşlar, bunu Irak'a karşı kullanmışlar. Şimdi Türkiye'nin iradesi hürriyete kavuşuncaya kadar mücadele etmemiz gerekir.

Büyük Türkiye'nin eski kurucularını nasıl unuturuz? Birinci Dünya Savaşı'ndan sonraki dönemler bu kurucuları inkar etmiştir. Bu tarihi inkar etmeyen sadece Refah'tır. Türkiye'deki bütün vatandaşların Refah'a katılmalarını teşvik ediyorum. Çünkü Refah, tarihine saygılı insanların partisidir.

GÖRÜŞME PAHALIYA PATLADI
Ankara DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel tarafından hazırlanan iddianamede Erbakan-Kaddafi buluşmasıra yer aldı. Erbakan'ın laik demokratik Cumhuriyet rejimini yıkarak yerine şer'i esaslara dayalı teokratik bir devlet düzeni kurmaya teşebbüs ettiği iddia edilerek Kaddafi olayı ile Apo görüşmesi konuları da ayrıntılarla yer aldı.

İddianame'den:
*Milli görüşün bölücü, Kürtçü hare-kete yaklaşımı Devletimizin üniter yapısına ve laik Cumhuriyet ilkele-rine aykırıdır. Milli Görüş lideri Erbakan, RP'nin 4'üncü Olağan Büyük Kongresi'nde, "İslam gerçeği nazara alınmadan Kürt sorunu çözülemez ve çözülemiyor" demiştir. Öcalan, tarihli Savcılık ifadesinde, Necmettin Erbakan hakkında şunları söylemiştir.

*"... Erbakan, Başbakan olduktan sonra Suriye'de Devletin yakın adamı olan Ağa kod Mervan Zerti ve Suriye'de bulunan benim adamım Delil kod vasıtasıyla bana mesaj gönderdi. Bu mesajda Güneydoğu'ya ekonomik, siyasi, kültürel, açılımlar yapacaklarını bunun için barışın sağlanması ve ateş kes ilanını istiyordu. Ben de kendisine mektup gönderdim, önerisini olumlu bulduğumu, kabul ettiğimi bildirdim.."

* Dünya İslam Halk Komutanlığı 1989 yılında Libya'da Uluslararası İslama Çağrı Cemiyeti tarafından Kaddafi'nin emriyle kurulmuştur. Cemiyetin her yıl Libya'da düzenlediği toplantılara Necmettin Erbakan ve diğer Milli Görüş mensupları katılmıştır. 1991 yılında komutanlığın Asya işlerinden sorumlu üyeliğine getirilen Erbakan, halen İslami Halk Komutanlığı'nda Genel Sekreter Yardımcısı olarak görevlidir. Görüş'ün başı Erbakan, Başkomutanına saygıda herhangi bir kusur etmemiştir.

Ersin BAL


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır