kapat

19.03.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Limasollu
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Telaşlı Kartal

Beşiktaş hiç iyi oynamadı. Bu kadar hengâmeden sonra iyi oynaması da beklenemez. 2-0 galip duruma geçmişsin. Oyun rahat. Trabzon kalene gelemiyor. Ümit'in yaptığı bir lüzumsuz ukalâlıktan, ayağındaki topu rakibe vermesinden penaltı oldu. O ana kadar Trabzon da iyi oynamamıştı, ama bu penaltıyla moral buldu. Beşiktaş, kendi yarattığı telaştan, puan kaybetme korkusundan pozisyonlar verdi.

Ne olursa olsun, Beşiktaş'ın defansının oturması lazım. Erman ile Ümit yan yana oynayamıyor. Bu kesin. İkisi de hata yapan oyuncular. Onların arkasında Ali Eren oynamalı, gedikleri kapamalı. Ali Eren'in sağda oynamasıyla Beşiktaş ortadan çok açık veriyor. Oyunda seyirciye keyif veren bir Pascal Nouma, bir de sol bek Münch var; o kadar. Beşiktaş, o kadar garip bir futbol oynuyor ki...

Trabzon çok koştu, mücadele etti. Tamer, Erhan, Gökdeniz gibi bir sürü çabuk adam var. Bu takıma karşı geride yarım saat topu çevirmenin, sağdan sola, soldan sağa dolaştırmanın anlamı yok. Ne istiyor Beşiktaş? Rakip üstüne gelsin diye mi bekliyor? Sonra bir şişiriyor ileri, Trabzonsporlu indiriyor, alıyor topu. Ne yapıyor? Pozisyona bile giremiyor. Çünkü bir tek Hami var. Başka ileri çıkan yok ki...

Bu kadar rahat giden Beşiktaş, enayi bir penaltı ile durup dururken zora soktu işi. Beşiktaş, bu kafayla iyi oynayamaz. Geriden bu kadar yavaş çıkıp, oyuna top sokamayıp... Orta saha da gelip top almıyor.

Beşiktaş'ın işi çok zor
Daum'un da, Beşiktaşlı futbolcuların işi zor. Takımın bir sürü futbolcuya ihtiyacı var. Orta sahaya bir beyin, şahsiyetli, takımda ağırlığı olacak biri gerek. İbrahim'in kafası hep önünde. Sanki sahada bir şey arıyor. Arkadaşları nerede, kim nereye koşuyor farkında bile değil.

Daum bir şeyler söyleyecek. Çocukların bugüne kadar alıştığı, dinlediği şeyler başka... Özetle, zor bu takımın işi.

Beşiktaş, seyircisinden destek bekliyor. Ama seyirci G.Antep yenilgisini protesto ediyor. 10 dakika çıt çıkmıyor. Sen, bu takım 2.Lig'e gitse de, Beşiktaşlı'sın. Takımı teşvik etmeye geleceksin. 10. dakikada bir başladılar gökgürültüsü gibi, gol de öyle geldi. Seyirci, protesto edecekse maça gelmeyecek. Staddaysa tuttuğu takımı destekleyecek, moral verecek. Her şey iyiyken destek önemli değil. Krizdeyken destek önemli. Daum'dan çok daha öte, seyirci Beşiktaş'a sahip çıkmalı.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır