kapat

19.03.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Limasollu
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Göğüslerinizi ölçün
Geçtiğimiz günlerde Gossard İç Giyim markasının verdiği seminerlere katılarak göğüs ölçüsünün nasıl alındığı ve kap seçimini öğrendik

Gögüslerin iyi durması için sutyenin vücuda tam oturması ve ideal kap ölçüsünün kullanılması gerekiyor. Ne yazık ki kadınların yüzde 70'i yanlış ölçü sütyen kullanıyor. Bu, kötü bir görüntüye neden olduğu gibi, çok hassas olan göğüs yüzeyini tahriş edebiliyor ve gerekli taşımayı sağlayamadığı için göğüslerin sarkmasına neden oluyor.

Göğüsler kaslardan değil, süt ve yağ üreten dokulardan oluştukları için yaşın ilerlemesiyle birlikte esniyor; eğer vücuda uygun sutyen kullanılmazsa göğüsler sarkıyor. Ve bir kere sarkan göğüsler bir daha eski formuna kavuşamıyor.

NASIL ÖLÇÜ ALINIR?
Gelelim göğüs ölçüsünün alınmasına. Sutyen giymeden mezurayı göğsün alt çizgisinden geçirerek kol altınızda birleştirin. Mezuranın çok sıkı değil ama gergin bir şekilde durmasına dikkat edin. Diyelim aldığınız çevre ölçünüz 68-72 arasında çıktı. Bu, metrik sisteme göre 70 bedene karşılık geliyor.

Kap ölçüsüne gelince... Bu ölçü A'dan başlayarak, B, C, D, DD, E, F, FF ve G'ye kadar gidiyor. Küçük göğüslüyseniz A ve B, büyük göğüslüyseniz C ve D, daha büyük göğüslere sahipseniz DD, E, F, FF ve G ölçüleri sizin için uygun olabilir.

Sutyeninizi doğru seçmişseniz tüm göğüs, kap içine yerleşmiş ve ön kısım göğüs kafesine iyice oturmuş olacaktır. Sutyenin arkası ise düz bir çizgi şeklinde kalacaktır. Altı telli sutyenlerde ise teller vücuda tam oturmalı ve göğüs izini takip etmelidir.

Dikkat edilecek önemli bir ayrıntı ise tellerin göğüs dokusunun üzerine çıkmaması. Göğüs çevre ölçünüzü aldıktan sonra kendinize uygun olabilecek üç kap deneyerek uygun olanı saptayabilirsiniz.

Eğer göğüsleriniz yana doğru zorlandıysa veya öne doğru fırlamışsa kap ölçünüz ufak geldi demektir. Eğer sutyen çevresi düz değil ve yukarıya doğru ise, o zaman çevre büyük demektir. Sutyeninizin kabı kırışıyorsa o zaman kap büyük demektir ve küçük kap denemelisiniz.

HAMİLEYSENİZ
Hamilelerin sutyenlerini telsiz ve kap ölçüsünü 1 ya da 2 beden büyük seçmeleri gerekiyor.Tel olmadan yumuşak sutyen en iyi desteği sağlıyor ve hamilelik süresince göğüslerin büyümesine izin veriyor. Doğum sonrası kullanılacak sutyenin ölçüsünün doğumdan 6 hafta önce alınması ve sutyenin gevşek bırakılacak şekilde kancalara takılması gerekiyor.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır