kapat

19.03.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Limasollu
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İspanyol rüzgârı paçalardan akıyor
Çiçek çocukların ve annelerimizin İspanyol paçalı jean'leri geri döndü. Ama bu sezon vitrinlerde göreceğimiz "bizim pantolonlar", onlarınki kadar sade değil. Desenli ve renkli...

Önce şalları çıkarttık sandıklardan, sonra çekmecelerin en ücra köşelerinden büyük çerçeveli gözlükleri bulduk. Şimdi sıra annelerimizin İspanyol paça jean'lerini giymeye geldi. Çünkü İspanyol paça geri dönüyor. Türk filmlerinden ve eski fotoğraflardan tanıdığınız hatta babalarınızın bile giydiği İspanyol paça jean'lerden bu yaz siz de giyeceksiniz.

İspanyol paçayı benimsemek, dar jean giymekten ya da göbeğe piercing yaptırmaktan daha kolay. Çünkü:

1. Zamanında anneleriniz de giydiği için kimseden "bu ne biçim moda" tepkisi almazsınız. Aksine önceki kuşağın sempatisini toplarsınız. Onlar iç geçirerek: "Biz de zamanın da İspanyol paça giyerdik evladım. Hatta benim bir tane buz mavisi pantolonum vardı baban üstüne vişne suyu dökmüştü," gibi öyküler anlatırlar.

2. Vücut ölçülerinizin 90-60-90 olması gerekmiyor. Dar giymek moda olunca bazıları bu modayı takip edemiyor. Çünkü o zaman devreye basen, selülit, baldır kalınlığı gibi problemler giriyor.

"BEN ÖZGÜRÜM"
İspanyol paça bir dönemin çiçek çocuklarının da simgesi olmuştu. Bizler onları çiçekli ve İspanyol paçalı partolonlarıyla hatırlıyoruz. Ve hemen arkasından aklımıza onların savunduğu özgürlük kavramı geliyor. Bu sebeptendir ki İspanyol paçalı jean giymek kişi üzerinde rahatlık etkisi yaratıyor.

Genelde düşük bel olarak üretilen İspanyol paça jean'lerin altına giyeceğiniz ayakkabı konusu da önemli... Üç alternatifiniz var ve bu üç alternatif sizi sırasıyla spor, rahat ve şık gösterecek. Spor görünmek istiyorsanız jean'inizin altına spor ayakkabı giymelisiniz. Ama paçalarının yere sürünmemesine özen gösterin. Zira paçaları çamurlu salaş bir görüntü, sizi spor değil sefil gösterecektir.

Eğer rahat olmaktan ve öyle görünmekten yanaysanız pantolonunuzun altına platform topuklu botlardan ya da altı dümdüz olan uzun çizmelerden giyebilirsiniz. Ama, "Yok ben İspanyol tarzının feminen gözükmesinden yanayım," diyorsanız tek yolunuz var: İnce topuk, sivri burun..

NEREDEN ALINIR?
İspanyol paça modası henüz çok yaygın değil. Bu sebeple markasız mahalle kotçusunda bulmanız güç. Ama bazı markalar uyanık davranıp İspanyol paça pantolonları çoktan satışa sundu. İşte o uyanıklar:

Chanel: En uç markadan başlayalım dedik. Çünkü bir Chanel pantolona sahip olmak hâlâ bazılarımızın rüyalarını süslüyor. Üzülmeyin! Chanel, İspanyol paça pantolonuna kuş kondurmamış. Yanlarına cep eklemiş o kadar.

Miss Sixty: İstanbul Akmerkez ve Ankara Karum'da yakın tarihte birer mağaza açan ünlü İtalyan markası Miss Sixty yazın için harika İspanyol paça jean'ler üretmiş. Jean'lerin hiçbiri bilinen örneklerine benzemiyor. Hepsi desenli ve renkli... Üstelik kalıpları "cuk" diye oturan cinsten.

Mango: Koleksiyonunda az da olsa jean'e yer veren Mango, ispanyol paça detayını atlamamış. Az ve öz sayıda İspanyol jean'i mevcut. Hatta bir tanesi diğerlerinden farklı. Pantolonun üstüne kırmızı boya lekeleri var. Unutmadan; Mango bu yaz parlak jean kumaşını bolca kullanmış.

Diesel: Bu yazki koleksiyonlarında jean'den fazlasına yer veren ve çok feminenleşen Diesel'in hem erkek için hem de kadın için batik desenli İspanyol paça jean'leri var.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır