kapat

17.03.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Limasollu
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Hanımağadan mafyaya transfer
"Kadından da mafya mı olur?" demeyin. Moda bu. Bundan böyle fötr şapkalar, irili ufaklı kravatlar ve ille de çizgili takım elbiseler kadın bedenini süsleyecek. İnanmıyorsanız Tarkan'ın öncülüğündeki Dice Kayek koleksiyonuna bakın!

Sonunda tasarımcılar da erkek egemen düzenden bıktı. Ve ağızbirliği edip kadınları maçolaştırmaya karar verdiler. Geçtiğimiz hafta Rocco Barocco, GFF (Gianfranco Ferre) ve Gai Mattiolo's defilelerinde yoğun olarak "mafya" teması göze çarptı. İnce topuklar yumurta topuklara, daracık mini etekler çizgili ve kurşun desenli pantolonlara, çiçekli böcekli kokoş şapkalar fötrlere ve şık fularlar devasa kravatlara dönüşüverdi. Mafya modasının birinci unsuru çizgili giyinmek.

Çünkü dikine çizgili takımlar başlı başına bir maçoluk ifadesi... Çizgili kumaşın tarihini inceleyen Fransız Sorbonne Üniversitesi profesörlerinden Michel Pastoureau, İletişim Yayınları'ndan çıkan "Şeytan Kumaşı" adlı kitabında bakın ne diyor: "Çizgili elbiseyle sokağa çıkmak cesaret ister. İnsanın utanma duygusunu yenmesi ve yargılara açık olması gerekir." Pastoureau'ya göre çizgili kumaş birçok kültürde, "kötülükle, toplum dışılıkla, yabancılıkla" özdeş sayılıyor. Tek renk, tek parçadan oluşan yüzeyleri; kestiği, ayırdığı, dikkati çektiği için çizgi, "bölücü" bir öğe olarak kabul ediliyor. Minyatürlerde "düşman", çizgili armalarla betimleniyor. Yasak delenler, tabu kıranlar, yasa çiğneyenler çizgili giysiyle anlatılıyor. En cesur çağımızı yaşıyoruz. Öyle ki Valentino'nun takım elbiselilerinin bile kırmızı çizgileri var.

DİCE KAYEK DE MAFYA OLDU
Mafya modası tüm dünyayla birlikte Türkiye'yi ve Türk modacıları da etkiledi. Geçtiğimiz hafta Paris moda haftasında İTKİB sponsorluğunda bir defile yapan ünlü Türk modacı Dice Kayek de "mafya" konseptini işledi.

Defilenin teması, 1930'ların Mafyasıydı. Dice Kayek'in dikbaşlı, kendinden emin "maço" kadını, mafya teması içinde çok etkileyici görünüyordu. Bu son defileyle 21. Yüzyıl'ın kadın vizyonunu daha da geliştireceğini kanıtlıyor.

Oysa bugüne kadar erkekleri hep kadınsı gösterdi Dice Kayek. Ama son defiledeki erkek farklıydı. Tarkan'ın da podyuma çıktığı mafya defilesindeki erkek, organize suç dünyasının maço tarzını yansıtıyordu. Bağrı açık gömlekler (ille de kırmızı), yumurta topuklu ayakkabılar, silah ve mermi baskılı pantolonlar... Tarkan, bir mankenin ötesinde, ilham perisi olarak kullanıldı. Dice Kayek'in Ece'si "Tarkan Mavisi" adını verdiği bir gece mavisine geniş yer vermiş. Ama asıl yansıtılan 1930'lu yılların mafya kökenli giyim tarzıydı. Beyaz gömlekler, çizgili kumaştan kostümler, siyahın, grinin, kan kırmızısının egemenliği ve bizdeki "külhanbeyleri"ne özgü, iri altın zincirli madalyonlar...

NASIL MAFYA OLUNACAK?
Altınyıldız'dan, çizgili takım elbiseler ve kravatlar alınacak.

Diesel'deki kocaman kravatlara bakılacak.

Yumurta topuklu ayakkabı için kışlıklar karıştırılacak.

Aslen bir erkek markası olan Hugo Boss kadın için de çizgili takım üretmiş. Göz atılacak.

Ne var ne yok?

Dünya ters döndü
Çılgın reklam kampanyalarıyla ödüllere doymayan Diesel, ilkbahar/yaz kampanyasında dünya haritasını baş aşağı çevirip, merkeze Afrika kıtasını yerleştirdi. Ve kampanyada Afrika'ya zengin ve şımarık, aynen batıdaki gibi bir yaşam tarzı empoze edildi. Tabii Afrikalı herkese Diesel giydirildi.

Cappio Lolo yaptı
Yıllardır beğeniyle kullanılan Viva Cappio yeni bir parfüm üretti. Viva Cappio Lolo, çiçek özlü ve özgün kokusuyla hayata yeni bir renk katacak. Parfüm kokusu kadar özgün ambalajıyla da dikkat çekiyor.

Omega'nın üç güzeli...
Omega'nın üç yeni mücevher saati Aquila, Berenices ve Cassiopeia meraklıların beğenisine sunuldu. Saatlerin üçü de altın ve çelik gövdeler üzerine yerleştirilmiş, pırlanta, safir, rubi gibi değerli taşlarla bezeli...

En son ne aldım?

Kıyafet almak için Akmerkez'e giderim. En son Versace'den siyah abiye bir bluz aldım. Iceberg'den ise bir deri pantolon... Lancome'dan her hafta iki üç tane cilt bakım ürünü alıyorum. Kozmetik almak için Sevil Parfümeri'yi tercih ederim.

SİBEL ARNA


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır