|
Babalara kabak!
İtalyan mafya babalarının filmlerdeki gibi olmadığı ortaya çıktı. Onlar havyar değil, kabak ve soğan salatası yiyor, kötü şarap içiyor
İTALYA'NIN Sicilya adasındaki mafyayı araştıran ünlü savcı Ignazio De Francisci, mafya babalarının yiyecek zevklerini ortaya çıkardı. Tutuklanan bütün babaların verdiği ifadelere göre babalar, şampanyayı yalnızca gösteriş olsun diye içiyor. Çoğu, havyar yemiyor. İçtikleri tek içki, mürekkep renginde, likör gibi tatlı ve sert Marsala şarabı... Yemeğe zeytin ezmesi ve koyun peyniri ile başlıyorlar. Üzerine kızarmış patlıcan ya da kabak konulan makarna ana yemek. Soğan salatası, ançüez, enginar, salam, yumurtaya batırılarak kızartılmış sebzeler, dolma biber ve kuzu çevirme sofralarından eksik olmuyor. Böylesine karışık sofralara oturan babaların hemen hepsinde karaciğer hastalıkları görülüyor.
Yasemin TAŞKIN
|
Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|