kapat

06.03.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Superbahis
Tarihi köprüde dehşet
Portekiz'de 115 yıllık köprü çöktü. Bir yolcu otobüsü ile 2 otomobil, 50 metre aşağıdaki nehre uçtu

Portekiz'in kuzeyindeki Castello de Paive kentinde önceki gece korkunç bir olay meydana geldi: Douro Nehri üzerindeki bir köprü, üzerinden 1 otobüs ve 2 otomobil geçtiği sırada çöktü. En az 70 kişi hayatını kaybetti... 200 metre uzunluğundaki tarihi köprünün 80 metrelik bölümü, taşıyıcı sütunlar aşırı yağış yüzünden çökünce ırmağın sularına gömüldü.

AŞIRI SİS ENGELLEDİ
Bu sırada 115 yıllık köprünün üzerinde bulunan 2 katlı bir turist otobüsü ile 2 otomobil de köprüyle beraber 50 metre aşağıdaki nehrin sularına yuvarlandı. Olay yerine koşan yardım ekipleri yoğun sis nedeniyle uzun bir süre kurtarma çalışmalarına başlayamadı. Çalışmalar dün sabah başlarken, araçlarda bulunanların hayatlarından tamamen ümit kesildi. Nehrin derinliğinin 15 metre ve akıntının da şiddetli olması, ekiplerin cesetlere ulaşmasını engelledi. Ancak ekipler kısa süre sonra yeni bir yola başvurup akıntıyı azaltmak için nehir üzerindeki barajın kapaklarını kapattılar.

BAKAN İSTİFA ETTİ
Ardından ekipler dün bütün gün cesetlere ulaşmak içihn çalıştı. Köprünün çökmesine bakımsızlığın yol açtığı söyleniyor. Kentin belediye başkanı Paulo Teixeira, "Bin kez, köprünün restore edilmesi gerekli olduğunu hükümet yetkililerine söylemiştik" diye konuştu. Kazada ölen otobüs şoförünün babasının da öndeki otobüsü kullandığı belirlendi. Gözü yaşlı baba, "Ben geçtikten sonra büyük bir gürültü koptu. Çok korktuk" dedi. Olayın hemen ardından Kamu İşleri Bakanı Jorge Coelho istifa etti. "Yollar ve ulaşımdan ben sorumluysam, trajediden de ben sorumluyum" diyen Coelho, "Bu olaydan sonra bakan olarak kalmam imkansız" dedi. Bir bakanın trafik kazası sonrası istifa etmesi tartışma konusu oldu.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır