kapat

06.03.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Superbahis
Beyaz Saray'da 'lakap krizi'
Gaflarıyla ünlü ABD Başkanı Bush bakanlarına da lakap takmaya başladı: Eskimo, Mortacı, Şık, Yaşlı Kemik... Bush'un bu lakaplarla kimi kastestiğini kimse anlamıyor

Eskimo'yu çağırın bana... Eklem'i telefona çağırın... Bu işi Yaşlı Kemik ve Şık'ın halletmesi gerekiyor... Çılgın Dalgıç bitirir o işi... Bu soruya ancak Mortacı cevap verebilir..

Bu sözlerin bir çizgi-romandan alındığını sanmayın. Bunlar, Amerika Başkanı George W. Bush'un çok ciddi toplantılarda kabinesindeki bakanlara sesleniş şekli... Tarihe gaflarıyla geçecek olan Bush, bakanlarına lakap taksa da, hangi lakabın kime takıldığını kendisinden başka bilen yok! Bu durum, yeni hükümetin Beyaz Saray'da ilk "küçük" iç krizini yaşamasına neden oldu.

"KİM BU KURŞUN?"
Geçtiğimiz Şubat ayı başında Başkan Bush, yardımcılarına dönüp "Kansas'ta bir tarım birliği toplantısı var. Bu toplantıya Kurşun katılsın" dedi. Yardımcıları "Tamam" dediyse de kara kara düşünmeye başladı: Bu Kurşun da kim?.. Beyaz Saray çalışanları kafa kafaya verdi ve bu kişinin Bush'un çok eskiden beri tanıdığı biri olması gerektiğine karar verdi. Ve herkesin aklına Dışişleri Bakanı Colin Powell geldi. Hemen Powell bulundu. Air Force One uçağıyla binlerce metre yüksekteki Powell'a Başkan'ın onu çağırdığı ve hemen geri dönmesi gerektiği söylendi. Powell geri dönmek üzereyken, krizi anlayan Bush, "Kurşun" lakabının Tarım Bakanı Ann M. Venemann'a ait olduğunu açıkladı...

'ÇILGIN DALGIÇ' CHENEY
Bush, yardımcısı Dick Cheney'i de kimi zaman "Çılgın Dalgıç", kimi zaman da "Kanguru Sıçraması" şeklinde lakaplarla anıyor. Bir konuşmasında "Bu soruyu Mortacı'ya soracağız" dediği zaman tüm gözler Cheney'e çevrildi. Çünkü Bush'u en uzun süredir tanıyan ve onun "Teksasça" yaptığı konuşmalar!ını çözebilen az sayıdaki kişilerden biri oydu.

Ancak o bile bu kez Bush'un kimi kastettiğini anlayamadı. Bu lakapların dayandığı belli bir özellik yok. Örneğin "Solak" aslında sağ elini kullanan bir yardımcısına taktığı isim. Oldukça uzun boylu bir çalışanına ise "Minik" diye hitap ediyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e ise niye "Devekuşu Ayağı" lakabını taktığını anlayabilen yok.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır