kapat

01.03.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Transferleri kim yaptırdı?
Scala; Beşiktaş'a geldiğinde Ümit, İbrahim, Erman ve Fazlı'yı kucağında buldu. Bu isimleri yönetim Ziya Doğan-Rıza Çalımbay ikilisinin listesine göre aldı. Scala'ya ise video kasetleri izlemek kaldı

Beşiktaş, Scala ile anlaşmadan önce transfere de başlıyor. Menajer adayı Rıza Çalımbay'ın verdiği liste ve antrenör Ziya Doğan'ın belirlediği isimlerle, iç piyasanın altı üstüne getiriliyor. Denizli'den Ümit, Gaziantep'ten İbrahim, Antalya'dan Fazlı astronomik ücretlerle transfer ediliyor. Samsunlu Erman da Ertuğrul ile takas ediliyor. Transferlerin hepsinde başrolde tek isim var: Asbaşkan Ahmet Hamoğlu.

Öyle har vurup harman savuruyor ki, iş kontrolden çıkıyor. Mesela Fazlı konusunda kimseden yardım talep etmiyor. Şovu seviyor. Devrede hiçbir takım olmamasına karşın astronomik bir parayı gözden çıkarıyor. "Beşiktaş büyük kulüp kardeşim! Birkaç kuruşun hesabını yapmaz" deyip Çınar Otel'de 4 milyon doları veriyor, işi bitiriyor.

Cömert Hamoğlu
Aynı şey iç transferde de yaşanıyor. Başkan, Hamoğlu'na "Yasin ve Nihat'la Türk lirası üstünden anlaş" yetkisi veriyor. Ama Hamoğlu iki genç futbolcuyu sahibi olduğu Klassis Oteli'ne çağırıyor: "Çocuklar! Size 3 yıllık sözleşme öneriyorum. Üstelik paranız dolara endeksli ödenecek." Nihat ve Yasin elleri havada uçarak imzayı basıyor. Ayhan, Ümit, Erman, İbrahim ve Fazlı'ya da dolarla sözleşme yapılıyor. Bu uygulama, 1 sene önce "Türk Lirası" üstünden daha düşük rakamlara imza atan Ali Eren, Ahmet Dursun, Fevzi ve Tayfur gibi yıldızları şoka sokuyor. Takımdaki sıkıntı buradan başlıyor. Hamoğlu, farkında olmadan tüm işleri karıştırıyor.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır