kapat

01.03.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Hiç yoktan iyi
Ev sahibi Hollanda 26 gol girişiminde kalemizde devleşen Ömer'i geçemedi. Tek pozisyonu 82. dakikada yakaladık. Onu da Hakan Şükür kullanamadı

Deplasmanda ürkek oynuyoruz. İlk düşüncemiz, "Aman önce gol yemeyelim" Bunu kabul etmiyorum. Hollanda eski gücünde değil. O halde bu kabuğa çekilme neden? İlk 10 dakikada şekil belli oldu; Hollanda üstümüze gelecek, biz kalemizi savunacağız. 5. ve 8. dakikalarda Kluivert, iki kez bomboş kaldı, ikisinde de topa zor yetişti. Son andaki dokunuşları direkleri yalayarak dışarı gitti. Kluivert 10. dakikada bu kez Overmars'ın soldan ortasına kafayı vurdu. Bu pozisyonlarda kendisiyle adam adama oynayan Fatih piyasada yoktu.

Şenol tehlikeyi gördü
Savunmanın sağ kanadında oynayan Tayfun, Overmars'ın, stoper görevi yapan Fatih de Kluivert'in karşısında zorlanıyordu. Şenol hoca, 15. dakikada görev değişiklikleri yaptı; Fatih'i sağa, Tayfun'u orta alana aldı. Kluivert'i marke görevini de Tayfur'a verdi. Görev değişiklikleri doğruydu, yerindeydi. Şenol hoca çabuk gördü, önlemini aldı. Overmars ve Kluivert'in etkinlikleri azaldı. Topu kazandık mı kolay kaybetmiyorduk. Ama derinlemesine oynamayı düşünmedik. Yan paslarla oyalandık. Futbolcularımızın en ufak dokunuşuna faul veren hakem Hollanda'nın sertliklerine göz yumuyor, bizimkiler de buna sinirleniyordu. 35. dakikada yine bu nedenle Hasan ve Sergen, Davids ile boğaz boğaza geldiler. Hayret, sarı kart bile çıkarılmadı.

Kaleci Ömer'e bravo
Defansın sağ kanadında toparlanmıştık. Ancak solda rakip ataklara engel olamıyorduk. 42. dakikada evsahibi ekip, yine bu bölgeden son çizgiye indi. Yapılan ortayı Kluivert kafayla Cocu'nun önüne düşürdü. Cocu'nun altıpas içinden müthiş şutunu Ömer olağanüstü bir refleksle çıkarttı. Ömer maçın tamamında başarılıydı. Bu dakikada da kader adamı oldu.

İlk yarıda rakip kalede tek tehlike yaratamadık ama devre sona ererken gole ulaşabilirdik. Hakan bomboş gole giderken, yan hakem 'ofsayt' dedi. Tribünden gördüğüm kadarıyla karar yanlıştı. Şenol hoca ikinci yarıya olumlu değişikliklerle başladı. Yetersiz kalan Hasan ve Sergen'in yerlerine Nihat ile Ogün sahadaydı.

Biraz daha cesaret
Ancak biz yine rakip kaleye gitme niyetinde değildik. Kanatları iyi kapayamadığımız gibi, yüksek toplarda da Hollanda ile boğuşamadık. 65. dakikada bu nedenle az kalsın golü yiyorduk. Bereket, Kluivert'in şutu çok kötüydü. 75. dakikada Ümit, Hesselink'in şutunu kale çizgisinden çıkarttı. 2. yarıda tek gol girişimimiz vardı. 80. dakikada Abdullah ortaladı Hakan Şükür kafayı vurdu ama top dışarı çıktı. Öyle ezilmedik ve de yenilmedik. Ama daha cesur olabilirdik.

SANLI SARIOĞLU


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır