kapat

01.03.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Superbahis
İstifayı anlatamam
Başbakan Bülent Ecevit, "Şimdi başbakanlıktan ayrılır da içinde bulunduğumuz koşullarda bir hükümet bunalımına neden olursam, bunun hesabını ulusa veremem" dedi

Başbakan Bülent Ecevit, görevinden istifa etmesinin söz konusu olmadığını söyledi. Hükümet ortaklarının da aynı düşünceyi benimsediklerini ifade eden Ecevit, hükümetin ortak hedefinin ekonomiyi düzlüğe çıkarmak olduğunu belirtti. Partisinin Meclis grup toplantısında konuşan Ecevit, bazı yazar ve siyasetçilerin hükümete karşı yoğun bir kampanya açtıklarını ancak başarılı çalışmaları görmezden geldiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Hükümete karşı insafsızca kampanya açanlara göre bunların hiç önemi yok. Ecevit çekilmeli, hükümet düşmeli ve derhal seçilere gidilmeli imiş. Benim için hükümetten çekilmenin hiçbir zorluğu yoktur. Siyasal yaşamım süresince seçimle geldiğim tüm görevlerden kendi kararımla çekildim. Ama şimdi başbakanlıktan ayrılır da içinde bulunduğumuz koşullarda bir hükümet bunalımına neden olursam bunun hesabını ulusa ve tarihe veremem."

VEKİLLERE EV ÖDEVİ VERDİ
"Şimdi başta gelen görevimiz ekonomiyi bir an önce esenliğe çıkartmaktır" diyen Ecevit, şöyle dedi: "Bu görev yerine getirilirken, kısa bir süre bazı sıkıntılar çekilebilir. Yüksek ve müzmin enflasyonu aşağı indirme uğraşı veren her ülkede zaman zaman böyle sıkıntılar görülür. Ama halkımızın direnci, elbirliği ve dayanışması ve hükümetimizin tutarlı, kararlı ve dürüst tutumu ile zorlukları kısa sürede aşacağımıza güveniyorum. Allah yardımcımız olsun."

Ekonominin iyiyegittiğinin altını çizen Başbakan, DSP'li vekillerin bayram tatili süresince köylere gitmelerini istedi ve, "Halkımızın sorunlarını dinleyin onlara ekonominin iyi yolda olduğunu anlatın" dedi.

"AVRUPA'YI DOLAŞSIN" SESLERİ
Öte yandan Ecevit, Sabah'ın "12 Mart'ta Çankaya Köşkü'nde Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev onuruna verilecek yemeğe katılıp katılmayacağı" şeklindeki sorusunu "Devlet işlerini aksatmam diye her zaman söylemiştim" diye yanıtladı.

İş dünyasının seslendirdiği "Başbakan Avrupa'yı dolaşsın, yurt dışı seyahatleri çoğalırsa, daha iyi olur" önerisi için Ecevit'in yanıtı "Evvela bu programı yerine oturtmamız lazım. Ondan sonra gereğini yaparız" oldu.

Mehmet ÇETİNGÜLEÇ-Fatih ATİK


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır