kapat

01.03.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Superbahis
Kanadoğlu'ndan iki dava bir ihtar
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında "Yargı kararını uygulamamak" iddiasıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Erdem Saker hakkında da "görevi kötüye kullanmak"tan dava açıldı

Daha önce Komünist Partisi'nin adının değiştirilmesi için Anayasa Mahkemesine başvurarak "ihtar" talebinde bulunan Kanadoğlu, Türkiye Sultan Partisi için de aynı sebeple başvuru yaptı

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu 6 ilin valisinden sonra, iki belediye başkanı için de dava açtı

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Belediye Başkan Vekili Cengiz Ocakçı hakkında "Yargı kararını uygulamadıkları" gerekçesiyle dava açtı.

Gökçek ve Ocakçı hakkında hazırladığı iddianameyi dün Yargıtay 4. Ceza Dairesi'ne gönderen Kanadoğlu, sanıkların yargı kararını keyfi muamele yaparak uygulamamak suçuyla cezalandırılmalarını istedi. Başsavcı Kanadoğlu, Gökçek ve Ocakçı'nın sözkonusu eylemi birden fazla yaptıkları gerekçesiyle, 4.5 yıla kadar ağır hapis cezası istedi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu dün ayrıca, Bursa Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Erdem Saker hakkında da belediye arsasını ihale yasasına aykırı şekilde müteahhite verdikleri gerekçesiyle, görevi kötüye kullanma suçundan dava açtı.

SULTAN PARTİSİ'NE İHTAR
Öte yandan daha önce Komünist Partisi'nin adının değiştirilmesi için Anayasa Mahkemesi'ne başvurarak, "ihtar" talebinde bulunan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Türkiye Sultan Partisi için de aynı taleple Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.

Türkiye Sultan Partisi'nin adının değiştirilmesini isteyen ve partiye bu nedenle ihtarda bulunulmasını talep eden Başsavcı Kanadoğlu, ihtar talebini Siyasi Partiler Yasası'nın 96. maddesine dayandırdı. Anayasa Mahkemesi'ne dün gönderilen yazıda, Türkiye Sultan Partisi'nin isminin değiştirilmesini isteyen Kanadoğlu, partinin tüzük ve programında sınıf ve zümre farklılığı gözetilmesine yönelik bir içerik bulunmadığını, ancak partinin adının Siyasi Partiler Yasası'na aykırı olduğunu vurguladı.

Ersin BAL


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır