kapat

01.03.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
'Adnan Bey, geldiler'
Kent şekerlemelerinin, Kurban Bayramı'nda yayınlandığında büyük hüzün ve tartışma yaratan reklam filminin yeni versiyonunda, bu kez yüzler gülecek...

Ramazan Bayramı'nda yayınlanan ve "Ağlatan Reklam" olarak anılan, Kent şekerlemeleri reklamı herkese hüzün vermiş birçok kişinin huzurunu kaçırmıştı. Zira özenle giyinip, oğulları Levent'in çocuklarıyla bayram ziyaretine gelir diye yolu gözleyen iki yaşlı insan hayal kırıklığına uğramıştı. Çünkü beklenen evlat bayram tatilini fırsat bilip güney sahillerine gitmişti.

... VE LEVENT GELDİ!
Ekranlarda yayınlandığında büyük tartışma yaratan reklam bu bayram yine evlere konuk olacak. Bu kez yaşlı anne-baba ekranda hiç görünmüyor ama zil çalıyor. Beklenen evlat Levent "Anne biz geldik" derken, yaşlı kadının heyecandan titreyen sesi duyuluyor: "Adnan Bey, geldiler, geldiler."

İKİNCİ FİLM TEŞEKKÜR İÇİN
İki yaşlı insanın çocukları ve torunları tarafından aranılmakla, pencere pervazına dayanarak değil de sevgi dolu bir evde telaşla, koşturmacayla yaşayacakları bayram günü sevincini yansıtıyor bu ses; ve yürekler ısınıyor. Reklam filmini hazırlayan Güzel Sanatlar Saatchi&Saatchi yetkilileri "Unutulan bir geleneği canlandırma misyonunu üstlenmiştik. İlk filmimiz çok ilgi gördü. İkinci filmle teşekkür etmek istedik" diyor.

O GENÇ ZATEN GELECEKTİ
Psikolog Suna Tanaltay, "İnanıyorum ki vefa ve sevgi yine de yok olmayacak, olmuyor. Virginia Wolf'un 'Bu kıyamet içinde dahi, sevgiden başka ne kaldı ki' sözlerinin ne kadar gerçek olduğunu bu reklamla birkez daha anımsıyoruz" diyor. Tanaltay, "Hangi dönemde olursa olsun, bayramlar güzeldir. Geçen zamanlar içinde parasal değerler pek bir bastırdı. Sevgiler, saygılar, vefalar azalmaya devam etti. Kent şekerlemelerinde o beklenen genç kuşkusuz gelecekti ve geldi..."


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır