kapat

01.03.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Aktif Dagitim
Hakime 'Yalova Kaymakamı' dedi
Duruşma salonunda, ağabeyi Nuriş ile konuşmasına izin verilmeyen Vedat Ergin Mahkeme Başkanı'na argo sözler sarfetti

Uşak Cezaevi'nde çıkan olaylar nedeniyle dün İzmir DGM'de hakim karşısına çıkan Ergin Kardeşler, bu kez Mahkeme Başkanı ile tartıştı. Salonu terk eden ağabeyi ile konuşmak isteyen Vedat Ergin, kendisine izin vermeyen Mahkeme Başkanı Galip Dinçer Cengiz'e "Hadi ordan Yalova Kaymakamı" dedi.İzmir DGM'deki duruşmada, Nuri-Vedat Ergin kardeşler, avukatları Tuncay Kütükoğlu ve 13 sanık hazır bulundu. İlk söz alan Nuri Ergin, yaptığı olaylara imza attığını, ancak kimseden zorla para almadığını belirterek şunları söyledi

3.5 MİLYAR PARA DEĞİL
"Biz 3-5 milyara para demeyiz. İstediğimiz para 1 milyon dolardan aşağı olamaz. Alaattin Çakıcı'dan 500 bin dolar, Erol Evcil'den de 350 bin dolar aldığımız doğrudur. Bunlar milletten çok para alıyor. Benim kilom onlardan hafif, yargılandığım dosyalar ağırdır. Ölen 5 kişiyi hak ettikleri için vurdum. Pişman değilim. Ben onları öldürmeseydim, onlar beni öldüreceklerdi ve şu an benim yerime onlar yargılanacaklardı. Olayda ben çift silah kullandım. Biri 14'lü, biri 13 artı 1 baretta. Benim adıma telefon açıp başkalarından para isteyenler olmuş; 3-5 milyar kadar. Ancak ben 3 seneden beri kimseden para almadım." Kardeşinin Edirne F tipi cezaevine gönderilmesinden endişe duyduğunu dile getiren Nuriş "Biz Mustafa Duyar'ı öldürmeye azmettirmekten yargılanıyoruz. Kardeşimi DHKP-C'nin yoğun olduğu hapishaneye gönderiyorlar Kardeşime bir şey olursa bunun sorumlusu kim olacak? Ben bunları duyup, kızdığım zaman tehdit yağdırıyor oluyorum" diye kendini savundu.

HAKİMLE TARTIŞTI
Daha sonra söz alan Ergin'in avukatı Tuncay Kütükoğlu, İzmir Emniyeti'ndeki bazı polislerin ismini vermek isteyince, Mahkeme Başkanı Galip Dinçer Cengiz, "O polisler hala görevde. İsimlerini söyleme" dedi. Kütükoğlu ısrar edince Cengiz "Sesini yükseltme" diye uyardı.

Buunun üzerine ayağa kalkan Nuri Ergin, "Böyle yargılama olmaz" deyip salondan çıkmak istedi. Ardından kardeşi Vedat Ergin ayağa kalkıp Mahkeme Başkanı'ndan ağabeyi ile görüşmek için izin istedi. Ancak yerine oturması söylenince Mahkeme Başkanı'na hitaben "Hadi ordan Yalova Kaymakamı" diyerek salondan ayrıldı. Nuri Ergin Tekirdağ, kardeşi Vedat Ergin isi Edirne F Tipi cezaevine nakledildi.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır