kapat

01.03.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Aktif Dagitim
Ağca vekaletle kesecek
Kimlerin kurban kesebileceği tartışmasına uzmanlar maddi durum açısından yaklaşırken, Kartal Cezaevi'nden gelen bir haber olaya değişik bir boyut kazandırdı.

Gazeteci Yazar Abdi İpekçi ile Papa Suikasti'nin sanığı Mehmet Ali Ağca'nın avukatına Kurban Bayramı'nda kurban kesmek için vekalet verdiği ve kesilecek 2 koçu Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağışlayacağı öğrenildi. Kahramanmaraş Müftüsü Hayrettin Gedik, "hür olmayan" kişilerin kurban kesemeyeceğini belirterek, "Ancak çok istiyorlarsa hür birine vekalet vererek kestirebilirler" dedi.

BİR DE AFFEDİLSEYDİ
Ağca'nın koçlardan birinin bayramın birinci günü, diğerini ise son günü kesilmesini istediğini belirten Avukatı Can Özbay da, "Kendisi kesemediği için bana vekalet verdi. Üç kez, 'Seni vekil tayin ediyorum kabul ediyor musun?' diye sordu. Ben de üç kez 'Vekilliğini kabul ediyorum' dedim. Kesilen kurbanları Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağışlayacağız" diye konuştu. Özbay, Ağca'nın Kurban Bayramı'nda dışarıda olmadığı için son derece üzgün olduğunu belirterek, "Şartlı Salıverme Yasası'ndan yararlanmış olsaydı, Malatya'daki baba evinde 10 tane koç kurban edecekti" dedi.

Sırrıberk ARSLAN


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır