kapat

01.03.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Superbahis
KISA KISA KISA

2050'de 9 milyar kişiyiz
Birleşmiş Milletler'in dün yayınladığı nüfus araştırmasına göre, dünya nüfusu 50 yıl sonra 9 milyarı aşacak. İstatistikler şöyle: Bu yüzyılın ortalarında, Almanya ve Japonya'nın nüfusu yüzde 14, İtalya'nın nüfusu yüzde 25, Rusya'nın nüfusu da yüzde 28 ila 40 azalacak. En fazla nüfus artışı da, en az gelişmiş 48 ülkede meydana gelecek. Gelişmiş ülkelerde 75 yıl olan ortalama insan ömrü 2050'de 82'ye, gelişmekte olan ülkelerde 63'ten 75'e yükselecek.

Belge Mart'ta hazır
Dışişleri Bakanı İsmail Cem, Avrupa Birliği Genişlemeden Sorumlu Üyesi Günter Verheugen'e "Ulusal Program"ını Mart ayının ikinci yarısında AB'ye teslim etme sözü verdi. Ulusal Program'ın AB'nin hazırladığı Katılım Ortaklığı Belgesi'nin 3 katı genişliğinde bir çalışma olduğunu belirten Cem, "Biz yükümlülüklerimizi yerine getirdik" dedi.

PKK'ya İngiliz tokadı
İngiltere'de 19 Şubat'ta yürürlüğe giren "Terörizmle Mücadele Yasası" kapsamında düzenlenen listeye, PKK ve DHKP-C'nin dahil olduğu 21 örgüt dahil edildi. Yasa gereği, İçişleri Bakanı Jack Straw'ın hazırladığı bu listedeki örgütler yasaklanacak. Örgüt adına propaganda yapmak, para toplamak, örgüt üyesi olmak suç sayılacak. Straw listeyi parlamentoya sundu. Daha önce Amerika ve Almanya da PKK ve DHKP-C'yi terörist örgütler listesine almıştı.

'Palyaço Türk'ün namus cinayeti
Almanya'nın Aachen kentinde palyaço kılığında bir kişi, Türk gencini öldürdü. Kurbanın geçtiğimiz yıl bir Türk kızına tecavüz suçundan yargılandığı, ancak delil yetersizliğinden beraat ettiği ortaya çıktı. Katilin Türk olduğu ihtimali üzerinde duran savcılık, intikamdan şüpheleniyorCinayet günü, Aachen'de her yıl düzenlenen karnaval nedeniyle tüm kent halkı maskeli baloyu andıran ilginç kıyafetlere bürünmüştü. Palyaço kıyafeti giyen ve Türk olduğu tahmin edilen zanlı, tecavüz sanığı Türk'ü silahla başında ve kalbinden vurarak öldürdü. Katili görenlerin olduğu ancak üzerindeki palyaço giysileri, makyaj ve maske nedeniyle kesin olarak tarif edemedikleri belirtiliyor.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır