kapat

01.03.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Superbahis
Rejime saldıranın sonu idam sehpası
İran'ın dini lideri Hamaney, mollalara "dar kafalı" diyen, reformcu gazetelerin kapatılmasına karşı çıkan ülkenin ılımlı Cumhurbaşkanı Hatemi'ye sert çıktı

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, mollaları "dar kafalı" diye nitelendiren Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi'ye 1 ay sonra sert bir cevap verdi. Ülkedeki basının özgürlüğünün mümkün olamayacağını ifade eden Hamaney, reform yandaşlarını ağır bir şekilde eleştirdi. Humeyni'nin 1978'de kurduğu dini rejimin savunucusu olan Ayetullah Hamaney, Tahran Üniversitesi'ndeki konuşmasında reformculara tehditler savurdu. Hamaney'in Hatemi'ye cevabı niteliğindeki konuşmasından bazı bölümler şöyle:

"KİMSEYE HOŞGÖRÜ YOK"
Bugünden itibaren hiçbir devlet yetkilisi, İran halkı ve devletine küfür edenlere ya da eylem yapanlara yumuşak davranmayacaktır. Yumuşak davranmak gibi bir hakkı yoktur. Hiçbir hükümet yetkilisi, öyle durup birilerinin bu rejimin temellerini baltalamasını izlemesine izin verilmeyecek.

Bugüne kadar bazı nedenlerden dolayı müsamaha gösterdik. Artık kimseyi hoşgörmeyeceğiz. Kimse, ortada bir facia meydana gelene kadar beklemeyecek. Devleti yıkmak için uğraşanlara uyarım şu:

ÖZGÜR MEDYAYA ÇATTI
Bu gibi faaliyetlerde bulunanlar, idam cezasına çarptırılacak. Özgür medya, rejim düşmanlarının merkezleridir. Gazeteler birçok kez uyarı aldıktan sonra hâlâ bildiklerinden vazgeçmezse, rejim yargıçları da o gazeteyi kapatabilir. Kimsenin şikayet etmeye hakkı olamaz... Bütün İran gazetelerinin dünkü baskılarında yer verdiği bu konuşmada Hamaney, Cumhurbaşkanı Hatemi'ye şu mesajı verdi: Kimse, hatta devletin lideri dahi, rejimden üstün değildir...


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır