kapat

26.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Superbahis
KISA KISA KISA...

FP'nin yolsuzluk komisyonuafişlerle ihbar arıyor
FP'DE yolsuzlukları araştırmak için kurulan komisyon, şu ana kadar somut bir bilgi ve belgeye ulaşamayınca, vatandaşın yolsuzlukları ihbar etmesi için afişler hazırlandı. Komisyon başkanlığına getirilen Recai Kutan'ın dünürü Başkan Zeki Çelik, "Afişler ve ilanlardan sonra ciddi yolsuzluk dosyalarının elimize ulaşmasını bekliyoruz" dedi.

Tunceli'de kurulan barodan Sezer'e teşekkür mektubu
TUNCELİ'DE kurulan baro, ilk genel kurulunu yaparak faaliyetine başladı. Tunceli Adliyesi'nde yapılan kongrede tek aday olan Avukat Hüseyin Aygün, genel başkanlığa seçildi. Tunceli Barosu, ilk toplantısında aldığı kararla, hukuka verdiği önemden dolayı, Cumhurbaşkanı Sezer'e teşekkür telgrafı gönderdi.

Elçilik ve konsolosluklarda bürokratik engeller kalkıyor
DIŞİŞLERİ Bakanı İsmail Cem, yurt dışındaki Türkler'e elçilik ve konsolosluklarda verilen hizmetin 'tatmin edici' düzeye ulaştığını söyledi. Konsolosluk işlerinin, pasaport, askerlik, bilgilendirme, eğitim, din ve diğer sosyal ve kültürel ihtiyaçları kapsadığını söyleyen Cem, bilgisayar sistemiyle işlemlerin aynı gün sonuçlandığını bildirdi.

Almanya'daki Türkler'in yarısı Alman olmak istemiyor
TÜRKİYE Araştırmalar Merkezi'nin anketine göre, yıl sonunda Almanya'daki 620 bin Türk Alman vatandaşı olacak. Prof. Dr. Faruk Şen, Almanya'daki Türkler'in yüzde 27'sinin Alman vatandaşı olduğunu, yüzde 6'sının başvurusu bulunduğunu, yüzde 15'inin düşündüğünü, yüzde 9'unun karar veremediğini, yüzde 45'inin ise karşı çıktığını bildirdi.

Jandarma ihlalleri karşılığı AİHM'e 1.5 TRİLYON LİRA
JANDARMA Genel Komutanlığı Dış İlişkiler ve İnsan Hakları Daire Başkanı Albay Emre Özyılmaz imzasıyla, insan hakları faaliyetleriyle ilgili olarak Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'na bir bilgi notu sunuldu. Bu notta, şikayet edilen personel hakkında idari ve adli işlem yapıldığı, iddiaların araştırılarak sonuçlandırıldığı bildirildi.Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne Türkiye aleyhine yapılan toplam 5 bin başvurudan 781'inin, jandarma bölgesiyle ilgili olduğu, halen 163 dava dosyasının işlemde bulunduğu belirtilen bilgi notunda, şöyle denildi: "Bunlardan 23'ü ihlal, 3'ü ret kararıyla sonuçlanmıştır. Ayrıca 3 dava dostane çözüm yolu ile neticelendirilmiş, 13 dava da kayıttan düşürülmüştür. Halen 121 dava devam etmektedir. İhlal kararıyla sonuçlanan jandarma bölgesi başvuruları için, AİHM tarafından 1 trilyon 139 milyar 126 milyon lira ödenmesine hükmedilmiştir. Dostane çözümle sonuçlanan 3 dava için 238 milyar 80 milyon lira ödenmiştir. Jandarma bölgesi başvuruları için dostane çözüm ve ihlal kararları sonucu ödenen ya da ödenecek olan toplam meblağ 1 trilyon 377 miyar 206 milyon liradır."

Fatih ATİK


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır